İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü (İDADİK) tarafından düzenlenen 12. İDADİK Bozdağ Kış Dağcılık Şenliği, yoğun kar yağışına rağmen coşkuyla gerçekleştirildi.
9-10 Şubat tarihlerinde yapılan şenliğe, İzmir Dokuz Eylül Dağcılık Kulübü Derneği (DEDAK), Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu, Zirve Dağcılık, İDADİK, Doruk, Smyrna Dağcılık ve Kardak gibi dağcılık kulüplerinin yanı sıra birçok ilden gelen dağcı kulüplerine üye dağcılar da katıldı.
Şenliğe katılan dağcıların bazıları Bozdağ'daki otel ve pansiyonlarda kalırken, bir kısmı ise Mehmet Sezgin Parkı ile Mermer Oluk Dinlenme ve Piknik Alanı'nda kamp kurdu.
Yoğun kar yağışı olmasına rağmen Bozdağ'a gelen dağcılar zirveye tırmanırken, tırmanmayanlar da karda gezinti yapıp, kartopu oynayarak güzel bir hafta sonu geçirdiler.
Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Dağcılık Kolu üyesi otuz beş dağcının da katıldığı şenlik kapsamındaki Bozdağ tırmanışında; A grubuna Kağan Atalan, B grubuna da Salim Taşbaş rehberlik etti. Tırmanış hakkında gazetemize bilgi veren Taşbaş, şunları söyledi: " Efe Dağcılık Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolu üyesi dağcı arkadaşlarla birlikte, 12. İDADİK Bozdağ Kış Dağcılık Şenliği kapsamında Bozdağ zirveye iki grup halinde saat 10.15'de tırmanışa başladık. Yaklaşık 2 saat 20 dakika sonrasında bin 900 metreye çıktığımızda yoğun kar yağışı ve tipi ile karşılaştık. Üst üste yağan karın, zeminde yumuşak bir tabaka oluşturması, yürüyüşümüze tehlike oluşturacağı için buradan geriye dönmek zorunda kaldık. Saat 14.30 gibi Bozdağ'a geldik. Bozdağ'da dağcı dost ve arkadaşlarımızla buluşarak sohbet ederek güzel bir gün geçirdik. Bu etkinliği düzenleyen İzmir Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'ne ve tüm katılımcı dost ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."
(AG-ERG-Y)

12.02.2013 08:42:45 TSI

Editör: Wan Haber