İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İdris Naim Şahin sürece kurban edildi" şeklindeki sözlerinin Bahçeli'nin kendi siyasi görüşü olduğunu belirtti. Şahin, kendisinin bir takım çevrelerin oyunlarını bozduğu için hakkında medyada karalama kampanyası başlatıldığını söyledi.
Şahin, AK Parti Grup Toplantısı sonrasında TBMM'de gazetecilerle sohbet etti. Gazetecilere bakanlık dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik olumlu sözlerinin beklenen bir şey olduğunu söyleyerek, kendisinin görevini iyi yapmış olduğunu kastederek, "Doğru söylemiş" dedi.
"BDP'den başka tepki gösteren var mı?" diye soran ve bunun da işini iyi yapmış olduğu anlamına gelebileceği yorumunda bulunan Şahin, vatandaşın da kendisine yönelik bir eleştirisi, tepkisi olmadığına vurgu yaptı. Bahçeli'nin "İdris Naim Şahin sürece kurban edildi" şeklindeki sözlerini değerlendiren Şahin, "O ifadeler Sayın Bahçeli'nin kendi siyasi görüşüdür. O konuyla ilgili bir şey söylemem" şeklinde konuştu.

"İDRİS NAİM ŞAHİN OYUN BOZDU"
Kendisi hakkındaki yorumların kabine revizyonunda etkili olup olmadığı sorusu üzerine Şahin, kendisinin birilerinin işine çomak soktuğunu söyleyerek, "Hakkımda medya üzerinden karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütüldü. Benim icraatlarım tartışılıyor mu, hayır. 'Bir kelime, bir işlem yarışması' gibi cümlenin başını sonunu al. Bu etik mi? O yazarlar çıkalım bakalım bir programa karşımda konuşabilecekler mi? 'İdris Naim Şahin oyun bozdu, bu adam birilerinin oyununu bozdu. Siz de bu adamı bozun' denilerek talimat verildi. Vatandaşın bir şikayeti var mı? Bir BDP memnun değil" diyerek, hakkında medya üzerinden karalama ve itibarsızlaştırma kampanyası yürütüldüğünü söyledi.
"Ben bu ülkenin bölünmesini istemiyorum" diyen Şahin, "Her düşüncedeki insanı severim. Tek şartım yeter ki bölücü olmasın. Bu ülkenin birliğine inanan hangi düşüncede olursa olsun saygı duymayan namussuzdur. Ama bu ülkenin bölünmesine tahammül edemem. Kan var, kan... 13 şehidin önünde cenaze namazı kıldınız mı? Yakanızda 13 tane resim var. Önünde 'Allahu Ekber' deyip namaz kıldınız mı?" diye konuştu.
Şahin, "Süreçten umudunuz var mı?" sorusu üzerine ise, "Süreçten benim umudum var. Ben umut insanıyım. Benim mücadelem umut mücadelesi. Umudum olmasa kavga eder miyim? Neyin kavgasını vereceğim. Umut şu anda çok yüksek" cevabını verdi.

"BİBER GAZI YERİNE COP MU VURALIM?"
Şahin, CHP'lilerin eleştirdiği konulardan bir tanesi olan biber gazı konusunda da açıklamalarda bulundu. Biber gazı yerine cop kullanılamayacağını, copun daha tehlikeli olduğunu belirten Şahin şunları kaydetti:
"Polisin kullandığı gaz organik tabii. Sentetik olsa herkes akciğer kanseri olur. CHP'lilerle Komisyon'da yuttum, Hakkari'de yuttum. 15 dakika bir etkisi oluyor. Ama korkarsan etkisi çok oluyor. Ben korkmadığım için. Sen biber yemiyor musun? Biberi yerken şeker tadı mı bekliyorsun, acı bir tat mı bekliyorsun? Yediğin biber ne kadar acıysa soluduğun biber de o kadar acı işte. Kusura bakma da, polise taş at ondan sonra da... En çağdaşı bu. Cop mu vuralım? Bir CHP'li milletvekili bana, 'Ben copla yetiştim. Gaz yerine cop istiyorum' dedi. Şimdikiler 80'lerin copu gibi değil. Dokundu mu götürüyor, Allah korusun. Onun için cop kullandırmadım."
Bir soru üzerine Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleşen operasyonu da değerlendiren Şahin, operasyon için bakan onayı gerekmediğini fakat operasyon hakkında İçişleri Bakanı'nın bilgilendirildiğini, prosedürün bu şekilde olduğunu anlattı.
(AT-ÖZ-Y)

30.01.2013 17:45:26 TSI

Editör: Wan Haber