İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti'nin son 10 yıldan beri akıllara gelmeyen birçok hizmeti hayata geçirdiğini belirterek, hükümetleri zamanında vesayet zincirlerinin tek tek çözüldüğünü söyledi.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Dargeçit Kaymakamı Adem Ünal'ı makamında ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretine BDP'li Dargeçit Belediye Başkanı Süleyman Asan da katıldı. Bakan Güler, kaymakamlık ziyaretinin ardından AK Parti İlçe Başkanlığı'na geçti. AK Parti Dargeçit İlçe Başkanlığı önünde "Dargeçit seninle gurur duyuyor" slogan ve pankartları ile karşılanan Bakan Güler, kesilmek üzere getirilen kurbanın kesilmemesi talimatı vererek kurbanın maddi durumu düşük ailelere verilmesini istedi. Toplanan kalabalığa hitap eden Güler, parti ayrımı gözetmeden hizmet verdiklerini ifade etti. Çözüm sürecinde herkesin üzerine düşen katkıyı sağlaması gerektiğini vurgulayan Bakan Güler, "Her iki kişiden birinin oyunu almayı başaran AK Parti son 10 yıldan beri aklımıza gelmeyen birçok hizmeti hayata geçirdi. Vesayet zincirlerini tek tek çözdük. Bizim gücümüzü kuvvetimizi gerileten bir konu var, inşallah onu da çözeceğiz. Çözüm sürecinde herkes üzerine düşen katkıyı sağlayacak. Şiddetle ile kavga ile terör ile hiçbir yere varılmaz. Ancak gücümüzü kuvvetimizi kaybederiz. Analar ağlamasın diyorsak herkes ellini taşın altına koyacak. Gelecekte bu ülkede, bu bölgede lider ülke konumundaki Türkiye'nin önünde çok yeni imkanlar yeni fırsatlar getiriyor. Bu çözüm iradesinin yegane adresi AK Parti iradesidir ve genel başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın azmi ve kararlılığıdır. Birlik ve beraberlikte her şey bizim hayrımızadır. Onun için çözüm sürecinde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini bekliyoruz. Bu nedenle de huzur ortamı, barış ortamı ve çözüm sürecinde de milli birlik ve kardeşliğimizi ve başbakanımızın gösterdiği azim ve kararlılığın yanında olalım" dedi.
Bakan Güler, yarın eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin başlayacağını anımsatarak, öğrencilere başarılar diledi. Güler, "Eğitime verdiğimiz katkı gerçekten son yıllarda Türkiye'de Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hizmetleri bizzat daha da artıracak, daha da öteye götürecek ve eğitimde kaliteyi sağlayacak. Eğitimdeki hamlelerimiz devam edecek" diye konuştu.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, daha sonra Savur ilçesine geçerek Kaymakam Cengiz Ayhan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Güler, Savur'un tarihi ve kültürel bakımından önemli bir ilçe olduğunu, turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu kaydederek iyi tanıtılması gerektiğini dile getirdi. İlçe esnafını ziyaret eden Bakan Güler'e, AK Parti kadın kolları üyesi Hamide Erol tarafından bir tepsi fındıklı baklava ikram edildi. Savur ilçesinde AK Parti ilçe binası balkonundan halka hitap eden Bakan Güler, Savur'un sorunlarını çözüme ulaştırmak istediklerini ifade etti. Güler, "Savur'un bu güzelliği maalesef turizme yansımıyor. Ama inşallah yapacağımız yatırımlar, yapacağımız hizmetler Savur'a bir hareketlilik getirecek. Bölünmüş yol için vatandaşlarımızın talebi var. İnşallah bunun için de elimizden gelen gayretleri gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Güler, farklı dil, din ve inanç sisteminin binlerce yıl Mardin'de bir arada yaşadığına dikkat çekerek bu güzelliğin mutlaka devam etmesi gerektiğini kaydetti. Türkiye'yi çok güzel günlerin beklediğini ifade eden Bakan Güler, "Bizim aramızdaki kavga, dövüş başkalarının işine yarar, bizim işimize yaramaz. Şiddetle, kanla, göz yaşı ve silahla, terör ile asla bir yere varılmaz. Bir memlekette huzur yoksa o memleket kalkınmaz. İnşallah biz bu süreçte bu belayı def edeceğiz. Türkiye'yi çok güzel günler bekliyor. Allah devlet ve milletimize zeval vermesin. Birliğimizi kardeşliğimizi bozmasın" dedi.
(MA-AKK-AŞ-Y)

10.02.2013 16:54:26 TSI

Editör: Wan Haber