İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Hain tuzaklar var bu ülkeye karşı. Devlet olarak, millet olarak bunun farkındayız" dedi.
Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için havayoluyla Samsun'a gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çınarlık beldesinde bulunan Çınarlık Merkez Camii'nde cuma namazını kıldı. Çınarlık Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Şahin, Belediye Başkanı Nihat Soğuk'tan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ardından İl Jandarma Komutanlığı'na geçen Bakan Şahin, askerlerle beraber öğle yemeği yedi. Daha sonra 19 Mayıs Polis Meslek Yüksek Okulu'na geçen Başkan Şahin, burada okul öğrencilerine hitaben bir konuşma yaptı. Türkiye'de 27 polis meslek yüksek okulu olduğunu söyleyen Bakan Şahin, "Siz büyük bir camianın parçasısınız. Her yerde öğrenci sayısı 300 ya da 500 iken Samsun'da binin üzerinde öğrenci sayısı var. Burası bizim için daha önemli ve daha umut bağladığımız bir yüksek okulumuzudur" diye konuştu.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Polis Meslek Yüksek Okulu'nun ardından, hayırsever vatandaşlarca Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne alınan 17 aracın devir teslimi için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki törene katıldı. Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada, "Büyüyen, başaran, 2013 bütçesini TBMM'de gerçekleştirmiş, 400 milyar lirayı aşkın bir bütçeyi yakalamış, bir önceki yılın kesin hesabını da denk bir şekilde ortaya koyan, hayali bütçeden gerçek bütçe dönemini son yıllarda yakalamış, yaşamış bir Türkiye'deyiz. Türkiye'nin bu yanını şüphesiz memnuniyetle, hoşnut şekilde karşılamayanlar var. 'Ne oluyor bu Türkiye'ye, nereye gidiyor bu Türkiye, nereye koşuyor bu Türkiye milleti' diye dikkat kesilenler var, yakınımızda uzağımızda. Tabi onların geliştirdiği bir takım hain örgüt ve o örgütlerin ortaya koyduğu hain tuzaklar var bu ülkeye karşı. Bunun da farkındayız. Millet olarak, devlet olarak bunun takibindeyiz" şeklinde konuştu.
"Bu gemi bu tekerlek yolda kalmaz. Millet, sahipsiz olmadığı gibi devlette sahipsiz değildir" diyen İçişleri akanı Şahin şöyle devam etti:
"Teşkilatımız 7 gün 24 saat şartlar ne olursu olsun aldırmadan birilerinin evinde huzurlu uyuması için üzerine düşen görevi bu ülkeye sunmak için çalışmadıktırlar.
Uzun yıllardır karşı karşıya olduğu bir terör örgütü ve onların gerçekleştirdikleri bölücü ve hain eylemler var. Bu eylemlerin karşısında iç güvenlik teşkilatlarımızla birlikte iç hizmetler görev alan, ağırlıklı olarak doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemizde, zor şartlarda can tehlikesine göze alarak şahadeti, bazen isteyerek bazen şehit olabileceğini bilerek yılmadan, korkmadan görev alan bütün güvenlik unsurlarımıza teşekkür ediyorum."
Millet ve devlet olarak çalışmaya devam edilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Şahin, "Geçen yüzyılda yok değildik ama 21. yüzyılda özellikle 'biz varız' diyen bir Türkiye'deyiz. Siyaset kurumuyla, ekonomik hayatıyla, hayatın her alanıyla biz kalitemizi yükseltmek, sayımızı çoğaltmak ve dünya ile yarışmak durumundayız. Daha bir hafta olmadı Göktürk-2 uydusunu dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olarak uzaya gönderdi. 21. yüzyılda özellikle 'ben varım' diyen Türkiye'yi şimdiye kadar görememiş olanlara son işaret fişeği Göktürk-2 uydusudur. Türkiye'nin başarılarını devletin, kamu kurumlarının başarılarını saymaya kalkarsak saymamız bitmez. Zararı yok biz saymakta zaman sıkıntısı çekelim miller olarak devlet olarak çalışmaya devam edelim" ifadelerini kullandı.
Bakan Şahin, konuşmasından ardından hayırsever vatandaşlara hazırlanan plaketleri takdim etti. Daha sonra kurdele kesilerek araçlar hizmete sunuldu.
Bakan Şahin, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ardından Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından dışarıda karşılanan Bakan İdris Naim Şahin, daha sonra başkanlık makamında Yusuf Ziya Yılmaz'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyarette Yeni çıkarılan Büyükşehir Belediye Yasası'na değinen Başkan Şahin şöyle konuştu:
"Bugün 16 büyük şehrimiz vardır. Buna 13 tane daha büyükşehir statüsünde illerimiz eklenecektir. 14 tane mevcut büyük şehrimiz büyüme ve değişime tabi olacaktır. En küçük yerden en büyük yerleşim yerlerine kadar başarılı işler ve yapacağız amacımız budur. Şüphesiz, dünyanın yerel yönetimler anlayışında geldiği seviye itibariyle, Türkiye'de yapılanması özerkliğe kavuşturulması bizim devlet olarak vizyonumuz ve hedefimizidir. Ama devlet kendi içinde yerel yapılanmayı da merkezi yapılandırmayı da bir denge ve birbirini tamamlayıcısı olmak için hayata geçirmekteyiz. İnanıyoruz ki büyüyen şehirler büyüyen Türkiye'nin en önemli göstergesidir. Şehir hayatı ve yönetimleri kırsalda ya da insan yoğunluğu az olan ülke topraklarında ki geleneksel hayat tarzını engelleyici bir amaç taşımamaktadır. Aksine daha planlı yönetimini ve nerede yaşarsa yaşasın asgari medeni ihtiyaçların sağlanmasını amaçlayan bir yaklaşımdır. Bu yönetimin adının Büyükşehir olması onları yok etmeye değil tam aksine kurmaya yönelik bir yaklaşımdır. Her yenilik bir takım yadırgamaları davet eder. Kişiler, bazı şeyleri ilk aldığında onu yadırgar. Sonra severek giyer. Bazı yapısal değişikliklerde iyi niyetle ya da farklı türde yadırgamalar olabilir. Yerel ve merkezi yapılanma bir denge ve birbirini tamamlar anlayışla olması gerekir."
Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası Bakan Şahin, AK Parti Samsun İl Başkanlığı, Şehit Başsavcı Murat Uzun'un ailesini de ziyaret etti.
(HAK-SLH-Eİ-Y)

21.12.2012 20:55:45 TSI

Editör: Wan Haber