Bakan olduktan sonra ilk ziyaretini Mardin'e gerçekleştiren İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu makamında ziyaret etti.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, belediye girişinde halay ve pankartlarla karşılandı. Daha sonra başkanlık makamına geçen Güler, Başkan Mehmet Beşir Ayanoğlu'ndan belediye çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Başkan Ayanoğlu, Muammer Güler'in İçişleri Bakanı olmasının Mardin için çok büyük bir onur olduğunu söyledi. İçişleri Bakanlığı'nın Mardin'e duyulan itimadın bir göstergesi olduğu söyleyen Bakan Güler, "Sizlerin teveccühüyle 2011 yılında Mardin milletvekili seçildim. Seçildiğim zaman şunları vaad etmiştim. Eğer bize güçlü bir destek verirseniz hükümet nezdinde karşılığı olacaktır. Mardin'den uzun zamandan beri bakan çıkmamıştı. Geçmişteki bakanlar da hizmet etti. Şimdi hizmet bayrağını biz devraldık. İçişleri Bakanlığı'nın bizlere tevdi edilmesi hükümetimiz tarafından Mardin'e duyulan itimadın göstergesidir. Tüm Mardinlilelere tebliğ edilen bir görevdir. Bu çözüm sürecinde bana verilen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğim. Yükümüz arttı. Bu teveccühü karşılıksız bırakmayacağız" dedi.
Altyapı çalışmalarının iğneyle kuyu kazar gibi zorlu bir çalışma olduğunu söyleyen Bakan Güler, 60 yıldan beri el atılmayan bir işe giriştiklerini söyledi. Güler, "İğneyle kazar gibi iş yapıyoruz. Telekom, TEDAŞ kabloları yer altına alınıyor. Çok zor hizmet yürütülüyor. Bu çalışmalarla ilgili bazı sıkıntılar olacak. Bu sıkıntıları aşmak için elimizdeki tüm imkanları kullanacağız. Altyapı çalışmaları belediye başkanları için çok risklidir. Çünkü makyaj değil kalıcı çalışmalar yapıyorsunuz. Yerin altına yaptıklarınız yerin üstünden gözükmüyor, ama bu çalışmaların ne kadar önemli olduğu zamanla ortaya çıkacak" şeklinde konuştu.
BAKAN GÜLER'DEN MARDİN'E 41 MİLYON EURO PROJE MÜJDESİ
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Yenişehir'in altyapısında kullanılmak üzere AB ile imzalanan 41 milyon Euroluk projenin 2013 yılı içerisinde ihaleye çıkılacağı müjdesini verdi. Bakan Güler ziyaretin sonunda kapı ve telefonlarının vatandaşlara 24 saat açık olduğunu, vatandaşların kendilerine çok rahatlıkla ulaşabileceğini söyledi. Görüşmenin sonunda Başkan Ayanoğlu, ziyaretin anısına ziyareti anısına bakır işlemeciliğinin örneklerinden hediyeyi İçişleri Bakanı Muammer Güler'e sundu. İçişleri Bakanı Güler'in Mardin Belediyesi'ni ziyaretine; Mardin AK Parti Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide ve partililer katıldı.
(MA-AKK-Y)

03.02.2013 14:52:31 TSI

Editör: Wan Haber