İçişleri Bakanı Muammer Güler, başrollerini Demet Akbağ ve Sermiyan Midyat'ın paylaştığı "Hükümet Kadın" filminin galasına katıldı.
Barış görüşmelerini değerlendiren sanatçı Demet Akbağ, "Barış sürecine çok umutlandık, bence artık herkesin tek istediği tek şey barış" derken, Sermiyan Midyat ise "Olağanüstü ve umutlandırıcıdır. Bizlerin de bir nebze tuzu olsa bu çorbada onur gurur duyarız. Ben de bir Mardin Midyatlı olarak bundan daha da çok gurur duyarım. Umarım başladığı gibi yükselerek devam eder" dedi.
Mova Park Alışveriş Merkezi'nde yapılan galaya Mardinliler'in ilgilisi yoğun olurken, filmin başrol oyuncusu Demet Akbağ, sinema salonunun girişinde çiçeklerle karşılandı.
Düzenlenen galaya, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin Milletvekili Abdurrahman Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz da katıldı.
Film hakkında konuşan Sanatçı Demet Akbağ, "Bugün bu filmde oynayan birçok sanatçımız burada galaya katıldı. Bu şehrin filmini bu şehirde seyretmek kadar güzel ve doğal bir şey yok. Sayın Bakanımız da galaya katıldı. Bizleri sevindirdi. Güzel bir film oldu. İstanbul'da ve Ankara'da filmimizle ilgili çok güzel şeyler duyduk" dedi.
Sanatçı Sermiyan Midyat ise politika yapmamak için sanat yaptıklarını söyledi. Midyat, "Babaannemin hikayesi ile yola çıkarak böyle bir filmi çevirdik. Bölgede ilk ve en anlamlı gala oldu. Filimde 2 bine yakın Mardinli oynadı. Mardinli'ler, Midyatlı'lar oynadı. Mardin'de eş dost herkes kapılarını bize açtı" şeklinde konuştu.
Galaya katılan vatandaşlar ise filmin Mardin'de çekilmesi ve galanın burada yapılmasının kendilerini sevindirdiğini ifade ettiler.
(MA-ÖK-Y)

03.02.2013 20:36:13 TSI

Editör: Wan Haber