İçişleri Bakanı Muammer Güler, Mardin'in Derik ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
İki günlük gezi için Mardin'e gelen Bakan Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve beraberindeki heyetle, Derik ilçesine geçti. Bakan Güler onuruna Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde yemek verildi. AK Parti İlçe Teşkilatı önündeki vatandaşlarla tek tek tokalaşan Bakan Güler, yaptığı konuşmada, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yeni hükümette bizi İçişleri Bakanı olarak layık gördü. Bunu tüm Mardinlilere bir teveccüh olarak kabul ediyorum. Medeniyetler ittifakında bu davranışın ne kadar önemli olduğunu, bir arada yaşamanın farklılıkların bir arada yaşatmanın önemli olduğunu bildiği için beni bu göreve getirdiler. Önümüzdeki hafta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Mardin'e gelecek. Bu heyecanı bu coşkuyu orada da yaşatmanızı istiyorum sizden" dedi.
"Biz hangi inanışta olursak olalım, hangi gruba dahil olursak olalım, birimiz olmasak diğerimiz olmaz, bir araya getirdiği adeta birbirimizi tamamlayan insanlarız" diyen Güler, şunları söyledi:
"Bir arada olduğumuz için zenginiz. Hiçbirimiz diğerinin hukukunu gözetmemezlik etmeyecek. Allah rızası için son 10 senede daha önce bırakın yapılmasını düşünmemiz bile mümkün olmayan bir çok işi, bir çok demokratikleşme adımlarını ve kültürel adımların vatandaşın günlük hayatında yaşadığı zorlukları aşmak için AK Parti hükümeti ve özellikle Başbakanımızın yaptıklarını biliyorsunuz. Bu normalleşme adımlarıdır. İnşallah Türkiye'nin ayağına 30 yıldan beri pranga olarak bağlanan o terör belasını da hep birlikte karşılıklı anlayışla hepimiz elimizi taşın altına koyarak samimiyetle buna katkı vererek çözeceğiz. Gelecek bizim çocuklarımızın bir arada yaşayabilecek bir gelecektir. Bizim birbirimize düşmenin hiç kimseye faydası olmaz. Sadece bizi birbirimize düşürene faydası var. Çözüm iradesi AK Parti'dedir. Bugün Derik'teki vatandaşımın da, Mardin'deki vatandaşımın da, bölge insanımızın da ve tüm Türkiye'nin de beklentisi kardeşliğin birlik ve beraberliğin yeniden dirilmesidir."
AK Parti Derik İlçe Başkanı Ali Osman Tutal ise, "Bakanımıza ilçemize ziyaretlerinden dolayı, bizi onurlandırdığı ve gururlandırdığı için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bakanlığını Derikimize, Mardinimize ve tüm Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
(EK-YRT-ÖZ-Y)

09.02.2013 18:19:18 TSI

Editör: Wan Haber