İçişleri Bakanı Muammer Güler, BDP milletvekillerinin Sinop ziyareti sırasında çıkan olaylara ilişkin soruşturmanın sürdüğünü belirterek, "Çözüm sürecinde herkesin sağduyuyla hareket etmesini bekliyoruz" dedi.
Ankara'dan İstanbul'a gelen Bakan Muammer Güler, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sinop'ta çıkan olaylarla ilgili sorulara yanıt veren Bakan Güler, "Olaylarla ilgili gerekli araştırmayı, soruşturmayı sürdürüyoruz. Biz elbette ki Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi partiye mensup olursa olsun bütün milletvekillerine demokratik haklarını, siyasal faaliyetlerini hukuki bir ortamda, gerginlik olmayan bir ortamda yapmasından yanayız. Tabii ki provokatif eylemlerin olmasını istemiyoruz. Bu tasvip edilecek bir durum değildir. Ancak Sinop'ta polislerimiz daha önce verilen talimatlar doğrultusunda, civar ilçelerden yapılan takviyeler doğrultusunda milletvekillerinin salimen Samsun'a aktarılmasını sağladılar. Olaylarla ilgili olarak valiliğin yaptığı yazılı açıklamaya göre 14 kişi hakkında soruşturma yapılıyor" diye konuştu.
Bakanlığın, Sinop'ta alınan tedbirlerle ilgili gerekli inceleme ve araştırmayı yapacağını dile getiren Bakan Güler, "Çorum'da herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Bugün de Samsun'da herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için gerekli tedbirleri aldırdık. Tabii ki bu çözüm sürecinde herkesin sağduyuyla hareket etmesini bekliyoruz, eylemleriyle ve söylemleriyle" dedi.
Terör örgütü DHKP-C'ye yönelik Türkiye genelinde yapılan operasyonların sorulması üzerine de Güler, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle yetkili mahkemelerinin verdiği karara istinaden yapılmış bir operasyondur. Onunla ilgili işlemleri adli makamlar sürdürüyor. Arkadaşlarımız değişik illerde gözaltılar yaptılar" şeklinde konuştu.
Öte yandan Bakan Güler, havalimanından ayrılırken karşılaştığı eski CHP Milletvekili İlhan Kesici ile ayaküstü bir süre sohbet etti.
(TC-ÇK-ÖZ-Y)

19.02.2013 15:19:35 TSI

Editör: Wan Haber