Bakan Ala, Selahattin Eyyübi Lisesi’nde Fatih Projesi kapsamında yapılan tablet dağıtımının ardından okulun Bilgi Teknolojileri Sınıfı’nı ziyaret ederek ders dinleyip, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Okul çıkışında gazetecilerin uyuşturucu kullanım yaşıyla ilgili sorusunu cevaplayan Bakan Ala, “Validen bilgi aldım. Onların çeşitli tedbirleri var. Bu bilgi ne kadar doğru, ne kadar değil onu bilemem. Ama son derece ciddiye aldığımız bir konudur. Bütün Türkiye'de gençlerimizin hiçbir biçimde böyle adını bile anmak istemediğimiz olumsuzluklarla anılmasını istemeyiz ve buna izin vermeyiz. Devlet bütün tedbirlerini gözden geçirip daha da fazlalaştırarak hiçbir tereddüte mahal bırakmaksızın alacaktır. Bunun adını bile son derece ciddiye alıyoruz” dedi.


Memurlara fişleme manşetiyle ilgili soruyu da cevaplayan Bakan Ala, “Dedikoduyla devlet yönetilmez. Devlet yönetimi ciddi bir iştir. Sizlerden de ricamız şudur. O öyle söyledi, böyle söyledi değil. Siz gazeteci olarak araştırır, bir delile ulaşırsanız, onu sorun cevabını verelim. Ama biz dedikoduyla devlet yönetmeyiz, yönetilmez de. Ben şimdi o yazan muhabir olsa, ona sorarım nerede delil var mı? Bilgi var mı? Ama sizin elinizde varsa bilgi belge hemen gereğini yapalım. Devlet böyle çalışmaz. Devlet sistemini bilen bilir. O kapalı zamanlarda, darbe dönemlerinde olabilecek şeyler. Demokratik sistemlerin, süreçlerin işlediği zamanlarda bir işe de yaramaz. Ama zihinlerin arka planında geçmişten kalmışlık var. Bunlar olacak şeylerdir. Ne yapacaksınız. Kişinin objektif değerlendirmesini yaparsınız. Sınav açıyorsunuz giren kazanır. Kazanan da savcılıktan problemi var mı diye soruyoruz. Ne işe yarar öbür türlü. Biz onları bilmeyiz. Biz memleketimize, milletimize doğru ve dürüstlük içinde ve adalet içine. Bu partinin adına da Adalet ve Kalkınma'dır. Bunun içinde hizmet etmeyi biliriz. Bunun dışındakiler bizim dışımızdaki gelişmeler, dedikodulardır. Ama dedikodu aşamasından geçerek iddiaya dönüşürse hiç tereddüt etmeksizin sonuna kadar araştırmasını yapar ve sonuçlarını da milletimizle paylaşırız” şeklinde konuştu.


Bakan Ala'nın, bir restoranda verilen yemeğe katıldıktan sonra AK Parti Van İl Başkanlığı’nı ziyaret etmesi bekleniliyor.

Editör: Wan Haber