Havacılık sektöründe dört TSE belgesine sahip tek firma olan ve ekim ayında Business Initiative Directions (BID) tarafından Altın Kategoride Kalitede Uluslararası Yıldız Ödülü'ne layık görülen ICF Airports Antalya Havalimanı, kalite standartlarını daha ileriye taşımayı hedefliyor.
Toplam 59 ülkede 273 noktaya uçuş gerçekleştiren 173 havayoluna hizmet veren ICF Airports Antalya Havalimanı, yolcu güvenliğine verdiği önem, teknolojiye yaptığı yatırım ve güçlü altyapısıyla ziyaretçilerine uluslararası kalite standartlarında hizmet sunuyor. ICF Airports 2010 yılının Şubat ayında TSE tarafından Entegre Yönetim Sistemleri ile belgelendirildi. ICF Airports'un, Kalite Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemleri standartlarına sahip olduğu TSE tarafından belgelendirildi. 2011 yılında ISO10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemleri belgesini alarak, havacılık sektöründe dört TSE belgesine sahip tek firma olan ICF Airports, Türkiye'de de yalnızca 25 firmadan biri oldu.
ICF Airports'un kalitede bu performansı yakalamasında en önemli etkenler; Avrupa'nın 3'cü dünyanın 8'ci büyük havaalanı işletmecisi Fraport'un 80 yılı aşkın uluslararası tecrübesi, IC İçtaş'ın 50 yıllık inşaat tecrübesinin bir araya gelmesi ve yeni inşa edilen terminal binaları yapımı ile işletim sistemlerinde son teknolojinin uygulanması oldu.
Zorunlu havacılık kuralları olmak üzere, OHSAS Çevre Yönetim Sistemi kurallarını, ISO 9000 ve ISO 9001 standart şartlarını tam olarak uygulayan, yolcu ve çevre güvenliği için tüm önlemleri alan, profesyonel güvenlik donanımı ve hizmeti veren, bu faaliyetleri gerçekleştirirken ekip çalışması ile yolcuların memnuniyetini sağlayan ICF Airports kalite standartlarını daha ileriye taşımayı hedefliyor.
ICF Airports Antalya Havalimanı, bu yıl Ekim ayında Business Initiative Directions (BID) tarafından liderlik ve yönetim, prestijli marka değeri, kalite ve mükemmellik ve teknoloji kullanımı kategorilerinde verilen "Altın Kategoride Kalitede Uluslararası Yıldız" ödülüne layık görüldü. Dünyanın 74 ülkesinden 200'den fazla şirket üst düzey temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreni Cenevre'de gerçekleşti. ICF Airports Antalya Havalimanı bu ödülü kurumsal başarılar, liderlik, inovasyon çalışmaları ve teknolojileri başlıkları altında yapılan değerlendirmelerin yanı sıra müşteri memnuniyeti, kalite kontrol (QC) prensipleri, ISO 9000 ve Toplam Kalite Yönetimi (TQM) gibi önemli kriterlerde elde ettiği yüksek puanlar sonucu kazandı.
(SÇ-HO-Y)

28.12.2012 11:32:45 TSI

Editör: Wan Haber