Kocaeli genelindeki ortaokullar arasında düzenlenen 'Fen-Teknoloji-Bilişim ve Bilim İnsanları' konulu 'İcat Çıkar-ma' drama yarışmasına başvurular devam ediyor. Yarışmaya katılmak isteyen okulların, müdürlükçe onaylı başvuru formlarını en geç 25 Ocak Cuma günü saat 17.00'da kadar elden ya da posta yoluyla Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştırması gerekiyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı çerçevesinde yapılacak olan yarışmanın ana amacı öğrencilere bilim insanlarını sevdirmek ve bilimin eğlenceli yanına vurgu yapmak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali'nde yer alacak olan drama yarışmasına Kocaeli'deki ortaokul öğrencileri katılacak. Öğrenciler yarışmaya okul adına katılacak ve her okul sadece bir gösteri ile yarışmada yer alabilecek.
Yarışma iki etap halinde gerçekleştirilecek. İlk etapta drama metinleri seçici kurul tarafından değerlendirilerek ön elemeye tabi tutulacak. Tiyatro teksti kurgusuyla yazılacak metinler özgün olacak. Metin kurgusu yapılırken de sahne performansının 10 dakikayı geçmeyeceği göz önünde bulundurulacak. Yarışmanın ikinci etabında ise elemeyi geçerek sahnelemeye değer bulunan metinler sahne performansları ile yarışacaklar. Metnin özü değiştirilmeden ufak değişiklikler yapılabilecek. Oyuncu sayısının sınırsız olduğu gösteride yer alacak malzemelerin tamamı okullar tarafından karşılanacak.
Yarışmaya katılmak isteyen okullar, müdürlükçe onaylı başvuru formlarını en geç 25 Ocak Cuma günü saat 17.00'da kadar elden ya da posta yoluyla Büyükşehir Belediyesi'ne ulaştıracak. Yarışma sırası ilk etap elemelerinden sonra belirlenerek www.kocaeli.bel.tr adresinden ilan edilecek. Yarışmanın sonuç bildirimi ise 25 Mart Pazartesi günü açıklanacak. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi (0262) 318 16 75 79 numaralı telefondan alınabilir.
(MA-MA)

14.01.2013 10:58:00 TSI

Editör: Wan Haber