YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konferansı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırladığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinevizyondan sonra etkinlik Ulu Camii İmamı Abdurrahman Türün’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle ve din görevlisi Mehmet Biçer’in ney, Ahmet Gülaçar’ın naat dinletisi ile devam etti. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, manevi anlamı yüksek güzel program hazırlandığını ifade ederek, “Hem Kur’an-ı Kerim tilaveti hem ney dinletisi ile bu ortamı oluşturan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
İl Müftüsü Nimetullah Arvas ise, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl ‘İnsanlık onuru’ temasını seçtiğini belirtti. İnsanlık onurunun önemine değinen İl Müftüsü Arvas, Kur’an’ı Kerim’den ayetlerle örnek vererek insanlık onurunu anlattı. Arvas, programın düzenlenmesinde emeği geçen YYÜ Rektörlüğü’ne ve İlahiyat Fakültesi’ne de teşekkür etti.


""

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Zeki Taştan’ın sanatçılar Önder Işık ve Yekta Özergin’in ney taksimi eşliğinde okuduğu şiirden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Dr. Necdet Subaşı, “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferans verdi.


Etkinliğe, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Diyanet İşleri Başkanlığı Dinler ve Kültürler Arası İletişim Daire Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Yılmaz, YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Demirel ve Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulbaki Güneş ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Editör: Wan Haber