Erciş Camilerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan ve hayırsever Yusuf Karadağ tarafından bağışlanan alan üzerine yapılacak olan caminin temel atma törenine İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş Müftüsü Ziya Albayrak, kamu kurum amirleri, dernek yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Sağanak yağmura rağmen temel atma törenine katılan Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, camilerin önemine değindi. Yaşar, “Bugün burada temeline harç koyacağımız yeni camimizin hayırlı olmasını diliyorum. Dernek Başkanı sayın Hacı Bedir Bahçe, dernek yetkilerinin yanı sıra caminin yapımı için bin 550 metre kare yer bağışında bulanan hayırsever vatandaşımız sayın Yusuf Karadağ’ı da yürekten tebrik ediyorum” dedi.

İlçe müftüsü Ziya Albayrak’ın yaptığı dua ve kesilen kurbanın ardından, caminin temeline ilk harç bırakıldı. Bin kişi mevcutlu çift minareli olarak yapılacak caminin alt bölümün taziye evi olacağını belirten dernek yetkileri, hayırsever vatandaşların maddi yardımlarını beklediklerini bildirdiler.

Editör: Wan Haber