Gaziantep Üniversitesi İslahiye Meslek Yüksekokulu'nda, Hz. Mevlana'nın 739'uncu vuslat yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Törene, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.
Törende, Hz. Mevlana'nın hayatı, eserleri ve fikirleri üzerine sunum yapan Yüksekokul Organik Tarım Programı öğrencisi Nuriye Gürocak, Mevlana'nın 7 öğüdüne dikkat çekerken; Yüksekokul İşletme Yönetimi öğrencisi Emine Asma ise Mevlana'nın "Etme" şiirini okudu.
Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İ. Halil Korkmaz da, törenin gerçekleşmesinde büyük katkı sağlayan Yüksekokul Sekreteri Bilal Erdoğan ve öğrencileri kutlayarak, Hz. Mevlana'nın 739 yıl önce 17 Aralık'ta dünyadan ayrılırken, ölümü bir ayrılık değil, bir buluşma, şenlik ve düğün gecesi olarak değerlendirdiğini ve onun yaktığı meşalenin dünyanın her bölgesinde kalpleri aydınlatmaya devam ettiğini vurguladı. Korkmaz, Mesnevi'nin gittiği her yerde elden ele, kalpten kalbe dolaştığını söyleyerek, "Daima sevgi dolu olun, hoşgörülü olun ve çalışarak kendinize, ailenize ve milletimize yararlı olun" dedi.
(SO-Y)

18.12.2012 17:09:42 TSI

Editör: Wan Haber