Canik Belediyesi, düzenlediği etkinlikle ölümünün 739. yıldönümünde Hz. Mevlana'yı andı. Gecede davetliler şiirler, ney dinletileri ve semazen gösterisi ile farklı bir manevi hava yaşadı.
Canik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Mevlana'yı Anma Gecesi'ne' Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve eşi Nimet Genç'in yanısıra, Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, başkan yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.
Radyo programcısı Özgür Özkök'ün sunumuyla gerçekleşen gece Tasavvuf müziği sanatçısı Murat Anlar'ın konseri ile başladı. Daha sonra sahneye çıkan İsa Efe okuduğu 'Mevlana' şiirleri ile gönülleri fethetti. Tasavvuf müziği sanatçısı Saffet Yıldız ise dinleyenlere tasavvuf müziği keyfi yaşattı. Mevlana dostlarının ney ziyafetiyle doruğa ulaştığı gecede sema gösterisi geceye katılanlara farklı bir hava yaşattı. Gecede ayrıca sinevizyon gösterisi ile Mevlana'nın yaşamı ve fikirleri de anlatıldı. Program Umut Mürare'nin söylediği ezgi konseri ile sona erdi.
Hz. Mevlana'yı anma ve hoşgörü gecesinin, Hz. Mevlana'nın yaşantısını, medeniyetimize kazandırdıklarını anlama ve anlatma yolunda katkı sağladığına inandığını ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Modern toplumların içine girdiği açmazın anahtarı Hz. Mevlana, yüzyılımızda en çok da ihtiyaç duyduğumuz barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, bir arada yaşama kültürünün hangi temellere dayanması gerektiğini göstermektedir" dedi.
Gecenin sonunda Başkan Genç, 29 30 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenen Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) dereceye giren Canik Anaokulu ve Akıl Küpü Etüt Merkezi (CAKEM) öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi. Programa katılan sanatçılar ayrıca kendilerini dinlemeye gelenlere kitap ve CD'lerini imzaladı.
(GKH-ÖK-Y)

10.12.2012 16:29:10 TSI

Editör: Wan Haber