Dünyaca ünlü marka Komatsu'nun ürettiği Hybrid Ekskavatör Türkiye'de ilk defa Sakarya'da bir işletme tarafından kullanılmaya başlandı.
Komatsu firmasının satışını yaptığı ve Dünya üzerinde toplamda Bin 864 adet bulunan Hybrid Ekskavatör'lerden birini filosuna katan Sezerler Hafriyat firma ortağı Ramazan Sezer; "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilk Hybrit İş Makinesini öncülük yaparak biz aldık. Filomuza kattığımız bu yeni Hybrit Ekskavatör ile yalnızca 3 gün çalışmamıza rağmen yakıtta yüzde 35'e varan bir tasarruf sağlamış bulunmaktayız" dedi.
15 bin saatten fazla çalışma ömrüne sahip olan Hybrit Ekskavatör modelinin çevreye en az zarar veren özelliklerle donatılmasının yanı sıra yüzde 35 ila 40'a varan tasarruf ortalamasıyla sınıfında lider konumda yer alıyor. Hidrolik bir iş makinesinden yüzde 26 oranında tasarruf sağlayan Hybrid Ekskavatör geliştirilen sistem ile kule dönüşünün durdurulması sırasında kullanılan frenleme anında ortaya çıkan elektrik enerjisini geri kazanıyor ve depolayarak tekrar kullanılmasına imkan sağlıyor ayrıca Komtrax adı verilen entegre sistem ile yapılan tüm işlemler Uydu aracılığıyla takip edilebiliyor.
Teslimatı gerçekleştirilen ilk modelle ilgili açıklama yapan TEMSA Global A.Ş. Komatsu Bölge Sorumlusu Ömürcan Mücer; "Türkiye'deki ilk Hybrid Ekskavatör teslimatını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hybrid Ekskavatör aynen Hybrid otomobillerde olduğu gibi hem enerji tasarrufu hem çevreye salınan zararlı gazları azaltmak açısından sektördeki üreticilerin geliştirdiği bir model. Tüm dünyada yaklaşık 2000 civarı mevcut çalışan makinedeki deneyimle de bu modeli hafriyatçıları buluşturma arzusuyla Türkiye'ye getirdik" ifadelerini kullandı.
(RKO-RKO)

15.01.2013 14:59:24 TSI

Editör: Wan Haber