Zonguldak'ın Ereğli ilçesi İzmirlioğlu Huzurevi'nde 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.
14 Şubat Sevgililer Günü Kdz. Ereğli İzmirlioğlu Huzurevinde büyük bir coşkuyla kutlandı. Sevgililer gününde daha önce doğum günü olup da kutlanamayan bazı yaşlıların ve personelin doğum günleri kutlandı. Doğum günü olan yaşlılara ve personele Sevgililer Günü nedeniyle çiçek takdim edilirken, yaşlılara da çeşitli hediyeler ve daha önce çekilen fotoğraflar hediye edildi. Huzurevi sakinlerinden oluşturulan Türk Halk ve Türk Sanat Müziği korosu ise yaşlılara ve davetlilere müzik resitali sundu.
Kutlamada ayrıca yaşlıların yemek yapma özlemini gidermek amacıyla yapılan Yaşlı Mutfağının açılışı gerçekleştirildi.
Sevgililer Günü kutlaması, huzurevi sakinlerinin hep birlikte kestikleri pastayla son buldu. İzmirlioğlu Huzurevi Müdürü Zeynep Ünal Yüksel, "14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutluyoruz. Ocak ayında doğan yaşlılarımız ve personelimizin de doğum günlerini de ayrıca kutladık. Ben herkesin sevgililer gününü, doğum günü olan yaşlılarımız ve personelimizin de doğum günlerini kutluyorum. Burada 55 yaşlımızı bizim sevgilimiz bizde personelimizle beraber onların sevgilisiyiz. Ayrıca sevgililer gününe özel yaşlılarımızın ev özlemini gidermek ve onların kendi yaptıkları yemekleri yemeleri için onlara özel bir yaşlı mutfağı yaptık. Yaşlı mutfağımızın yapımına geçen yıl yaşamını yitirerek aramızdan ayrılan Turhan Alsan sağ olsun bir buzdolabı ve televizyon birde bin TL'lik bir yardım yapmıştı. Mutfağımızı onun anısına açtık. Bu vesile herkesin sevgililer gününü kutluyorum" dedi.
Öte yandan Huzurevinde hizmete açılan Yaşlı mutfağının açılışına Aile ve Sosyal Politikilar İl Komisyon üyeleri ve il genel meclis üyeleri katıldı.
(HH-SA-AŞ-Y)

14.02.2013 15:27:51 TSI

Editör: Wan Haber