Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yaşlıların daha huzurlu ve iyi bir ortamda yaşamaları için imkanları ölçüsünde huzurevine katkı sunduklarını ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar ilçe sınırları içerisinde bulunan Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Huzurevi'nde hayatlarını sürdüren yaşlılar, Toroslar Belediye Başkanı Tuna'yı makamında ziyaret ederek, kendilerine sunduğu her türlü destek ve katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Kuyucuoğlu, Kurum Müdürü Ertan Eren, Sosyolog Nesrin Gedik'in de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Tuna yaşlıları kapıda karşılayarak, ellerini öptü.
Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Kuyucuoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Hamit Tuna'nın Huzurevi'ni her zaman ziyaret ettiğini ve duyarlı bir yönetici olduğunu söyledi. Huzurevi sakinlerinin Tuna'nın kendilerine gösterdiği ilgi ve yakınlıktan çok mutlu olduklarını vurgulayan Kuyucuoğlu, "Başkanımız Huzurevine gerekli duyarlılığı her zaman gösteriyor. Huzurevi sakinlerimiz de bu ilgiden dolayı oldukça memnunlar. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.
Toroslar Belediyesi hizmet binasının arka cephesinde bulunan Huzurevi'ni belediyenin arka bahçesi olarak tanımladıklarını kaydeden Başkan Tuna ise toplumun her katmanını düşünerek hareket ettiklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda yönlendirdiklerini belirtti. Yaşlıların daha huzurlu ve iyi bir ortamda yaşamaları için imkanları ölçüsünde huzurevine katkı sunduklarını dile getiren Tuna, her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini ifade etti. Tuna, "Göreve geldiğimiz 9 yıldan beri Huzurevi'nde kalan ağabeylerimizle ablalarımızla yakın ilişkiler kurarak onları hiçbir zaman unutmadığımızı gösteriyoruz. Büyüklerimizle bugüne kadar çok güzel muhabbetler kurduk. Allah hepsine sağlıklı uzun ömürler versin. Belediye olarak toplumun her katmanına gerek engellilerimiz gerekse yaşlılarımıza destek çıkıyor ve bu insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak değişik projeler hayata geçiriyoruz. Belediye hizmet binamızın arka cephesinde bulunan ve arka bahçemiz olarak tanımladığımız huzurevimize olan katkılarımız devam edecektir" diye konuştu.
Mersin Yardım ve İyilik Vakfı Kurum Müdürü Ertan Eren ve ziyarete gelen huzurevi sakinleri de 18 Mart'ta Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde Çanakkale Oratoryosu hazırladıklarını, huzurevi sakinlerinin giyecekleri kostümlerin Toroslar Teknik Eğitim Kursları'nda dikildiğinin bilgisini vererek, Başkan Tuna'yı programlarına davet ettiler. Ziyaretin sonunda, Huzurevi sakini 82 yaşındaki Osman Özdemir, kendi yaptığı yağlı tabloyu Başkan Tuna'ya hediye etti.
(KYM-Y)

09.02.2013 11:29:24 TSI

Editör: Wan Haber