Nazilli Haluk Alıcık Huzurevinde kalan 60 yaşlı kendileri için düzenlenen sürpriz yılbaşı partisinde gençlere taş çıkarttı. Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'un da katıldığı yılbaşı partisinde gönüllerince eğlenen yaşlılar partiye katılan AK Partili gençlere neşelerini asla kaybetmemeleri öğüdünde bulundu.
Nazilli Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Sağlık Bakanlığına devredilmesinin ardından Haluk Alıcık Huzurevi olarak faaliyetine başlayan Nazilli Huzurevi ilk kez düzenlenen yılbaşı eğlencesine tanık oldu. Huzurevinde kalan 15'i bayan 45'i erkek olmak üzere toplam 60 yaşlı için düzenlenen kutlamalara Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nazilli İlçe Müdürü Cengiz Ulus, Huzurevi Müdürü Şevket Duman, AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Tacettin Pirinç, AK Parti Kadın Kolları İlçe Başkanı Serpil Altunkaya, AK Parti Gençlik Kolları Üyeleri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Huzurevi sakinlerinden 65 yaş ile 95 yaş arası yaşlıların büyük heyecanla katıldığı yeni yıl kutlaması coşkulu bir şekilde geç saatlere kadar sürdü. Çok sayıda yaşlının canlı müzik eşliğinde sahnede saatlerce dans etmesi geceye katılan gençleri şaşkına çevirdi. Gençlere taş çıkartan yaşlılar enerjileri ile parmak ısırtırken eğlenceyi oturduğu sandalyesinde çay içerek izleyen huzurevinin en yaşlısı 95 yaşındaki Emine Gündüz, eğlenen gençlere nasihatlerde de bulunarak "Çocuklarım, gençliğinizin kıymetini bilin. Neşenizi de asla kaybetmeyin. Bu gün çok mutlu oldum. Adeta gençliğimi yaşadım" dedi.
HUZUREVİNDE SERGİ AÇILDI
Huzurevinde kalan İsmail İşler (65) ve Ayfer Keser (69) isimli yaşlılar öncülüğünde 10'dan fazla yaşlının, huzurevinde 2 buçuk ay önce Halk Eğitimi Merkezinden görevli olarak gelen resim öğretmeni Ayşegül Karaküçük'ün öncülüğünde yaptıkları karakalem, yağlıboya, ahşap boyama ve diğer el sanatlarından oluşan eserlerini sergilediler. Yaşlılar huzurevi yönetimince temin edilen malzemelerle yaptıkları eserleri satarak gelir elde edeceklerini ve kazançlarını yeni eserler yapmada kullanacaklarını söyledi. Hayattan kopmadıklarını ve gençlere örnek olduklarını ifade eden yaşlılar burada 2. baharı yaşadıklarını ve çok mutlu olduklarını söyledi. Kaymakam Mehmet Okur da, "Huzurevinde ilk yılbaşını geçiren yaşlılarımızın mutluluğu görülmeye değerdi. Onları yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Huzurevi sakinleri için hazırlanan yılbaşı pastası kesildi, 60 yaşlı için hazırlanan hediyeler çekilişle sahiplerine verildi ve gece hep birlikte tombala oynanarak devam etti.
(ÜÖ-SK-İK)

31.12.2012 13:47:53 TSI

Editör: Wan Haber