Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Metin Aşık, "Vatandaşlarımızın beklentileri çerçevesinde, onlara en kaliteli hizmeti sunmaya çalışıyoruz" dedi.
Aşık, toplumun kanaat önderlerinin taleplerini dinlemek için başlattığı "Huzur" toplantılarını, Eczacılar Odası yönetimiyle bir araya gelerek devam ettirdi. Düzenledikleri bu toplantılarla, hem insanların taleplerini dinleme hem de emniyet teşkilatının çalışmalarını anlatma fırsatı bulduklarını ifade Aşık, eczacılardan karşılaştıkları her sorunu polise iletmelerini istedi.
Suça meyilli kişilerin uğrayabilecekleri yerlerden bir tanesinin de eczaneler olduğunu anımsatan Aşık, "Eczacılarımız bulunduğu bölgelerde yaşanan sorunları gözlemleyebilecek bir kesim. Bu bakımdan toplumdan mesaj olarak alabileceğimiz noktaların bulunduğu çok güzel bir toplantı oldu. Eczanelere gelen bazı gençlerin farklı niyetle, farklı taleplerinin olduğunu öğrendik. Bunun karşısında eczacılarımıza şunu tavsiye ettik. Mutlaka eczanelere kamera koymalarını ve kötü niyetli, zarar verme niyetleri olan insanların o kamerayı görerek caymalarını istedik. Artı huzuru bozacak tipleri fark ettikleri takdirde bize iletmelerini istedik. Eczacılarımızla iyi bir iletişim kurduğumuz kanaatindeyim. Ortak çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Aşık, ailelere de seslenerek genç yaştaki çocukların denetim altında tutulması gerektiğine işaret etti. Aşık, sözlerini şöyle tamamladı:
"Burada toplumun ekonomik seviyesinin de artmasından dolayı çok kolay araba alınabiliyor. Bu nedenle gençlerin özellikle ergen döneminde aldıkları bu arabalarla şehrin diğer insanlarını rahatsız ettiklerini gözlemledik. Bütün ailelere tavsiyemiz çocuklarını takip etsinler, kimle arkadaşlık yaptıklarına baksınlar. Erkek çocukları biraz daha serbest olabiliyor. Bu serbestliği denetim altına alarak takip etmeye çalışsınlar. Kötü bir alışkanlığa bulaşmasınlar, onlarla tanışmasınlar. Bu gençlerimizi kötü insanlardan uzak tutarsak, bu problemler daha başlamadan ortadan kalkmış olur."
Daha sonra Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Hüdayioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, istişarelerde bulunarak karşılaştıkları problemleri ve çözüm önerilerini Aşık'a aktardılar.
(YUT-Y)

03.01.2013 12:05:19 TSI

Editör: Wan Haber