Konya'nın Hüyük ilçesinde, "Köyümde güvenilir ve tam gıda" projesi kapsamında yürütülen eğitim programlarının ardından düzenlenen törende 135 kadın çiftçi ve ev kadını, sertifika sahibi oldu.
Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) da maddi desteğiyle Hüyük İlçe Kaymakamlığı ve İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından müşterek olarak yörede hayata geçirilen proje eğitimlerinin sona ermesinin ardından sertifika töreni düzenlendi. Hüyük Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu'nda düzenlenen törene, AK Parti Konya Milletvekilleri İlhan Yerlikaya ve Gülay Samancı, Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bilal Ünal, Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, belde belediye başkanları, kurum amirleri, kadın çiftçiler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı güvenilir gıdanın önemine dikkat çekerken, Milletvekili İlhan Yerlikaya, bu projede teorinin yanında uygulama eğitiminin de verilmiş olmasının çok önemli olduğunun altını çizdi. Hüyük, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan da, konuşmasında proje ile ilgili ayrıntılı bilgilere yer verdi. Hüyük Kaymakamı Yasin Yunak ise, meslek gereği sürekli projeler ürettiklerine vurgu yaparak, bu projelerin bazılarının atıl, bazılarının yarım kaldığını, bazılarına ise muhatap bulmakta zorlandıklarına vurgu yaptı. MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da, Hüyük'te devreye konulan projenin isabetli bir proje olduğunu ifade etti. Konya İl Genel Meclisi Ali Selvi de konuşmasında, hayata geçirilen projeyle ortaya çıkanların hep arzuladıkları şey olduğunu söyledi. Programda, proje ile ilgili hayata geçirilen eğitim, görsel olarak salondaki katılımcılara izlettirildi. Konuşmaların ardından ise, proje kapsamında eğitim görerek sertifika almaya hak kazanan 135 kursiyerden bazılarına sertifikaları törene katılan protokol mensupları tarafından verildi.
Öte yandan, törenin düzenlendiği salonda açılan tezgahlar ile salon dışındaki seyyar ürün teşhir aracında teşhir edilen Hüyüklü ev hanımları ve kadın çiftçilerin evlerinde ürettiği ürünler de satışa sunuldu. Ev ürünlerine vatandaşlardan da büyük ilgi oldu.
(ARÖ-FM-Y)

21.01.2013 18:43:21 TSI

Editör: Wan Haber