Hüsamettin Cindoruk aslen nereli, kaç yaşında ve eşi Dilek Cindoruk ile çocukları kimdir? Hüsamettin Cindoruk ile karısı Dilek Cindoruk'un 3 kızlarını da evlatlık verdiklerini biliyor musunuz? İşte Cindoruk'un hayatı;

Hüsamettin Cindoruk aslen nereli, kaç yaşında ve eşi Dilek Cindoruk ile çocukları kimdir? Hüsamettin Cindoruk ile karısı Dilek Cindoruk'un 3 kızlarını da evlatlık verdiklerini biliyor musunuz? İşte Cindoruk'un hayatı; 1933'de İzmir'de doğdu.1954'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasi hayatına DP gençlik kollarında başlamasına rağmen, 1958 yılında "ispat hakkı" tartışmaları sırasında DP'den ayrılarak Hürriyet Partisi kurucuları arasında oldu. Yassıada'da aralarında Hasan Polatkan'ın da bulunduğu 18 DP'linin avukatlığını yaptı. 14 Mayıs 1985’te DYP liderliğine seçildi. Bu görevi siyasi yasağı biten...

1933'de İzmir'de doğdu.1954'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Siyasi hayatına DP gençlik kollarında başlamasına rağmen, 1958 yılında "ispat hakkı" tartışmaları sırasında DP'den ayrılarak Hürriyet Partisi kurucuları arasında oldu.

Yassıada'da aralarında Hasan Polatkan'ın da bulunduğu 18 DP'linin avukatlığını yaptı. 14 Mayıs 1985’te DYP liderliğine seçildi. Bu görevi siyasi yasağı biten Demirel'e bıraktıktan sonra 16 Kasım 1991 - 1 Ekim 1995 tarihleri arasında TBMM Başkanı seçildi. 17 Nisan 1993’te Cumhurbaşkanı Özal'ın vefatı üzerine 16 Mayıs 1993’e kadar vekaleten bu görevini üstlendi.

Demirel'in cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından DYP liderliği için ismi geçti, ancak, aday olmadı. O kongrede lider seçilen Tansu Çiller ile daha sonra ters düştü. Bir grup arkadaşıyla DYP'den ayrılıp Demokrat Türkiye Partisi'ni kurdu. DTP 28 Şubat sürecinde kurulan Mesut Yılmaz başbakanlığındaki koalisyona katıldı ama kendisi görev almadı. 18 Nisan 1999’da yapılın genel seçimde Meclis dışında kaldı ve DTP Genel Başkanlığı görevinden istifa etti.

HÜSAMETTİN CİNDORUK'UN EŞİ KİMDİR? : Hüsamettin Cindoruk'un eşinin ismi Dilek Cindoruk. Dilek Cindoruk ünlü bir ailenin evlatlığıydı. Hasan Polatkan'ın eşi Mutaharre Polatkan'ın kız kardeşi Meryem Çiftkurt, Dilek Cindoruk'u çocukken evlat edinmişti. Yıllar sonra Dilek Hanım büyüdü ve Hüsamettin Cindoruk ile evlenip 3 çocuk dünyaya getirdi. 

HÜSAMETTİN CİNDORUK ÇOCUKLARINI EVLATLIK VERDİ : Hüsametin Cindoruk kızlarının adını Serra, Revza ve Nerma koydu. 2009 yılında ortaya çıktı ki Hüsamettin Cindoruk ve eşi 3 çocuklarını da Meryem Çiftkurt'a evlatlık vermişler. Hüsamettin Cindoruk evlatlık verme olayıyla ilgili şunları söylemişti;

-Bizim çocukları çok seviyordu. Tahmin ediyorum bu sevgisi etkili oldu. Benim bilgim dışında oldu. Ama, ben itiraz etmedim. Çünkü, Meryem Hanım'ı çok severdim. (İNTERNET HABER)

Editör: Wan Haber