"Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından emekli Orgeneral Hurşit Tolon, cezaevinden aldığı özel izinle kayınvalidesinin cenaze törenine katıldı.
Eski 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon, Üsküdar GATA'da dün hayatını kaybeden kayınvalidesi Selime Nihal Otmar (94) için Kadıköy Şifa Camii'nde düzenlenen törene katıldı. Mahkemenin verdiği özel izinle cezaevinden ayrılan Tolon, camiye cezaevi aracıyla geldi. Kolluk kuvvetlerinin refakat ettiği Tolon, eşi Ayla Tolon ile birlikte cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine eski Genelkurmay Başkanları Yaşar Büyükanıt ve Hüseyin Kıvrıkoğlu, eski 1. Ordu Komutanı İsmail Koçman ve Ergenekon davasının tutuksuz sanığı MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç da katıldı. Camiye eşi ile birlikte gelen Büyükanıt, Hurşit Tolon ve eşi Ayla Tolon'a taziyelerini iletti. Hurşit Tolon'la aynı davadan tutuklu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve eşi adına da camiye çelenk gönderildiği görüldü.
Hurşit Tolon cenaze töreni öncesi Büyükanıt, Kıvrıkoğlu ve Kılınç ile bir süre ayaküstü sohbet etti. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Selime Nihal Otmar için helallik alındı. Ardından Otmar'ın tabutu cenaze aracına taşındı. Tolon da kayınvalidesinin tabutuna omuz verdi. Otmar'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı'na götürüldü. Hurşit Tolon ise kendisini camiye getiren cezaevi aracıyla mezarlığa gitti. Mahkemeden 2 gün izin alan Tolon'un yarın akşam cezaevine geri döneceği belirtildi.
(HÖ-ÇK-Y)

06.02.2013 13:50:16 TSI

Editör: Wan Haber