Edirne'nin Keşan ilçesinde, uzun süredir atıl durumda bulunan eski hal binasından hurda demir toplayan bir şahıs, plastik çatı malzemesinin çökmesi sonucu beton zemine düşerek yaralandı.
Keşan Pazaryeri'nde bulunan ve Keşan Belediyesi tarafından önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan Pazaryeri Projesi kapsamında müteahhit firma tarafından yıkılacak olan eski hal binası, uzun süredir atıl durumda bulunuyordu. Binanın kısa bir süre sonra yıkılacağını duyan Roman vatandaşlar da binadaki hurda demir ve benzeri malzemeleri almak üzere binaya akın etti.
Camları ve kapıları söken, ayrıca çatıda bulunan demir profilleri alan vatandaşlardan Gökhan Demirsöken, binanın çatısının üzerine çıktı. Burada plastik çatı malzemelerine basan Demirsöken, plastik çatı malzemesinin çökmesi sonucu, çatıdan düşerek beton zemine çakıldı.
Olay yerinde bulunan diğer vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve Keşan Belediyesi'ne ait zabıta ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.
Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Keşan Devlet Hastanesi'ne götürülen Demirsöken, tedavi altına alınırken, polis ve zabıta ekipleri de, eski hal binası çevresindeki diğer roman vatandaşları dağıtarak, geniş güvenlik önlemleri aldı.
Pazaryeri Projesi kapsamında yıkılacak olan eski hal binasının, yaşanan bu olayın ardından önümüzdeki günlerde projeyi alan müteahhit firma tarafından yıkılması bekleniyor.
(TB-AŞ-Y)

30.12.2012 17:56:04 TSI

Editör: Wan Haber