Türk sinemasının ünlü oyuncusu Hülya Koçyiğit, Konya'da düzenlenen 'Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni'nde hayranlarıyla buluştu.
Türk sinemasına "Susuz Yaz", "Kınalı Yapıncak" gibi sinema filmleriyle adını altın harflerle yazdıran Yeşilçam'ın ünlü yıldızı Hülya Koçyiğit, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Borsası'nın (KTB) katkılarıyla bir alışveriş merkezinde düzenlenen 'Dünden Bugüne Geleneksel Türk El Sanatları Şöleni'nde sinemaseverlerle bir araya geldi. Konya'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Koçyiğit, geleneksel Türk el sanatları ile birlikte Türklerin tarih boyunca sanatla ne kadar iç içe olduklarının en güzel örneklerinin ayaklarına kadar geldiğini ifade etti. Hiçbir zaman bitmesini istemediğini ve yeni yeni ustaların yetişmesini arzuladığını söyleyen Koçyiğit, "Bundan yıllarca önce çok büyük bir eksiklikti, çok değer verdiğiniz, sevdiğiniz sinema sanatçılarına ulaşma konusunda biraz zorluk çekiyordunuz. Biz de dedik ki; birlikte biriktirdiğimiz anılarla dolu bir kitap yapalım ve bu kitaba herkes ulaşabilsin" diye konuştu.
Konuşmalarının ardından el sanatları ustalarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren ünlü oyuncu, daha sonra yazar Ferzan Ersinan tarafından kaleme alınan kendi hayatının konu alındığı "Film Gibi Yaşadım" adlı kitabını hayranlarına imzaladı. Konyalıların büyük ilgi gösterdiği buluşmada Koçyiğit, hayranlarıyla hatıra fotoğrafı da çektirdi. Hülya Koçyiğit, Konya'daki organizasyonu düzenleyen kurumlara ve katılan herkese teşekkür etti.
(AH-FM-CC-Y)

01.02.2013 16:56:41 TSI

Editör: Wan Haber