Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarında bulunan yazlığını geçen yıl ünlü türkücü Yavuz Bingöl'e satan Hülya Avşar, ilçenin en seçkin semti Çamlık'tan ev satın aldı.
Ayvalık'ın tanınmış terzisi olan ve 1979 yılında hayatını kaybeden Necdet Güngör'ün varisleri tarafından satılan ev, manzarasıyla göz kamaştırıyor. 4 kardeşin kendi aralarında anlaşmasıyla satılan ev, Çamlık'ın dünyaca ünlü Aslanağzı Koyu'nu tepeden görüyor. 160 metrekarelik bahçenin tam ortasında bulunan iki katlı binanın arka yüzü ise makilik çam ağaçlarından oluşan ormana dayanıyor. Binada alt katta 4, üst katta da 4 olmak üzere 8 oda ve salonlar bulunuyor.
Ünlü yıldızın evi kaç liraya satın aldığı öğrenilemezken, Avşar kızının binayı kendi zevkine göre restore ettirdiği, meyve ağaçlarının da bulunduğu evin bahçesine bir de havuz yaptırdığı bildirildi. Tadilatın haziran ayına kadar tamamlanması bekleniyor.
Sık sık İstanbul'dan Ayvalık'a gelerek tadilatı inceleyen ünlü yıldızın 2 katlı evin alt katını kız kardeşi Helin Avşar'a tahsis edeceği, kendisinin de evin üst katında kızı Zehra ile birlikte yaşamayı planladığı belirtiliyor.
Öte yandan Hülya Avşar'ın ev sahiplerinden satın aldığı evde ikamet eden engelli yaşlı kadına bir ev satın alınmasını şart koştuğu ve bu talebi gerçekleştikten sonra evi satın aldığı öğrenildi.
Ünlü yıldızın Ayvalık'a olan hayranlığından duydukları memnuniyeti ifade eden komşuları ise, Avşar'ın annesi Emral Avşar'ın da gençlik yıllarında Ayvalık'ta yaşadığını belirtti.
"Bodrum'un nasıl Zeki Müren'i olmuşsa Ayvalık'ın da artık Hülya Avşar'ı var" diyen Çamlık sakinleri, ünlü yıldızın yoksul ve gerçekten yardıma muhtaç olanlara gizli yardımlarda bulunarak gönüllerinde taht kurduğunu söyledi.
(SS-SŞ-MŞ-GS-Y)

15.01.2013 17:23:30 TSI

Editör: Wan Haber