Kırşehir Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü iken 6411 sayılı kanunla tahliye olan Kemal Mercimek'e "kitap okuma ve halk eğitim merkezinde çalışma" cezası verildi.
Kırşehir'de "hakaret" etmekten 4 ay 15 gün hapis cezası alan Kemal Mercimek (40), 6411 sayılı kanun kapsamında denetimli serbestlikten şartlı tahliye edildi. Tahliye sonunda sanığa 1. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından halk eğitim merkezinde günlük 4 saat çalışma ile birlikte kitap okuma cezası verildi.
Ömer Seyfettin'in 'Seçme Hikayeler' isimli kitabını okuyacak olan Mercimek, kitap okumaya gazete okuyarak kendini alıştırmaya çalıştığını söyledi. Mercimek, "Ortaokul mezunuyum. Hayatım boyunca 'Seçme Hikayeler' diye bir şey duymadım. Şartlı tahliyede hikayeyi okuyup özetlemem istendi. Gazete okuyarak kendimi kitap okumaya alıştırıyorum. Bana verilen bu ceza ile bir gerçeği de gördüm. Demek ki ülkemizde kitap okuma oranı çok düşük. Cezalarla kitap okumaya sevk ediyorlar. Ben de şimdi inanıyorum ki iyi bir şey yapmaktayım" şeklinde konuştu.
Öte yandan, Kırşehir'de 6411 sayılı kanun kapsamında denetimli serbestlikten şartlı tahliye edilen 135 hükümlü bulunuyor.
(EÖ-AEK-AÖ-GS-Y)

06.02.2013 12:38:57 TSI

Editör: Wan Haber