Dalaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü işbirliği ile açılan uygulamalı tiyatro kursunu bitiren hükümlülerin sahnelediği "Göç" adlı oyun beğeni topladı.
Dalaman TİGEM Salonu'nda oynanan oyunu Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Necdet Şen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Alim Çoban, İlçe Müftüsü Selahattin Bozkurt, Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü M. Kemal Cengiz, Tapu Sicil Müdürü Arif Taş, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Avni Çelen, Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Sarıca, Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bilal Yılmaz, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Turgay Yıldızhan, Hürriyet İlkokulu Müdür Nurettin Akça, Atatürk Ortaokulu Müdürü Aytekin Gökçen, Kapukargın Ortaokulu Müdürü Taner Gök, Özel Burç-Meltem Kolejleri Müdürü Fatih Okay, Ortaca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fahrettin Külahlı, Eğitimci Yazar Atatürkçü Düşünce Derneği Ortaca Şube Başkanı Günür Karaağaç, Türk Eğitimsen Muğla İl Başkanı Mürsel Özata, Dalaman İlçe Temsilci Ulvi Kartal, Ortaca İlçe Temsilcisi Cengiz Şatır, Köyceğiz İlçe Temsilcisi Asım Akkuş ve Fethiye İlçe Temsilcisi Bünyamin Avcı, öğretmenler, öğrenciler ve diğer davetliler izledi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Yasin Ülker'in sunuculuğunu yaptığı programın açılış konuşmasını; Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Avni Çelen'in yaptığı konuşmada; "Bu tiyatro oyunun, insanların sanatla buluşmasının önemini gösterdi. Yaptığımız bu proğrama Dalaman'ın yanında Ortaca ve Köyceğiz'den gelen izleyicileri teşekkür ediyorum" dedi.
Oyunun Yönetmeni ve Başrol Oyuncusu Fethiye Karaçulha Çok Programlı Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mesut Taşdemir, yer aldığı oyunda mahkum oyuncular ise, Kemal Uçar, Hüseyin Teke, Süleyman Aydın, Avni Eksilmez, Ali Türkücü, Remzi Kaya, Mesut Keskin,Turgay Sevencan ve Alikevser Can rol aldı.
Oyunun yönetmeni Mesut Taşdemir yaptığı oynanna tiyatro oyunu ile ilgili yaptığı açıklamada; "Bu oyunun Isparta, Burdur , Antalya, Muğla ve Fethiye Cezaevlerinde seyirciyle buluştu ve büyük beğeni topladı. İlk defa Dalaman'da tiyatro sevenvatandaşlarla buluştu. Bu nedenle oyuncuların çok heyecanlı ve istekli olmaları bizlere memnun etti. Bu oyunun talep olması halinde; diğer ilçelerimizde de sahneye koymak isteriz" dedi.
Oyunun perde aralarında Alikevser Can adlı oyuncu bağlaması ve sesiyle sevilen türküleri seslendirerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.
Program öncesi tiyatro oyuncularına Dalaman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Sığla Restaurant'ta akşam yemeği verildi.
(MB-İK)

18.02.2013 10:38:54 TSI

Editör: Wan Haber