Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti. Görüşme sonrası Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada ise, hükümette revizyon olduğu bildirildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmeden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ayrıldıktan sonra da Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan bir süre daha başbaşa görüştü. Görüşme sonrasında yapılan yazılı açıklamada, hükümette değişiklik yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada ise şu ifadeler yer aldı:
"Mevcut hükümette bugün yapılan kabine değişikliğiyle İçişleri Bakanlığı görevine Mardin Milletvekili Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine Adana Milletvekili Ömer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı görevine Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı görevine ise Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinlioğlu atanmış bulunmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyrulur."
(AT-YHY-Y)

24.01.2013 18:57:07 TSI

Editör: Wan Haber