Bursa Büyükşehir Belediyesi ambalajlı su yatırımını BUSKİ'nin 2013 yılı bütçesine aldı. Kaplıkaya'da belediyeye ait 11,6 dekarlık alanda 5 bin 800 metrekare üzerine kurulacak fabrika saniyede 10 litre suyu ambalajlayacak.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe İHA'yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, Uludağ'ın su şebekesine verilen, mineralli kaynak sularını cam ve plastik ambalajlarda vatandaşların sofralarına getireceklerini söyledi. Bina ve şişeleme tesisleri yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak belediye kaynak suyu tesislerinde şu anda piyasada olmayan 0,33 ile 0,50 ve 0,70 litrelik cam dönüşümlü şişelerde kaynak suyu üretilecek. Avrupa'da halen kullanılan ve geçmişte de lokantalarda geri dönüşümlü olarak satılan cam şişede kaynak suyu böylece sofralarımıza yeniden gelecek.
Plastik bardak, 1 ve 1.5 litre plastik şişe ile 19 litrelik büyük damacana ürünlerinde yapılacağı fabrika öncelikle Gürpınar kaynaklarından gelen suyu işleyecek. Saniyede 5 litre minumum su işleyecek olan fabrika ayrıca gerektiğinde Uludağ'ın zirvesinden Teferrüç'e kadar özel hatla indirilen Kırkpınarlar kaynaklarından toplanan suyu da fabrikaya alarak üretim kapasitesini saniyede 10 litreye kadar çıkartabilecek. Uludağ'dan gelen hatların hazır olması Büyükşehir su tesisleri için bir avantaj olurken, tüketimin azaltıldığı dönemlerde de kaynak suyu eskiden olduğu gibi şebekeye verilmeye devam edecek.
Marka konusunda Hüdavendigar ismi ön plana çıkarken, alternatif ikinci marka olarak Muradiye Su ismi de kullanılacak. 2013 yılında inşaasına başlanacak fabrikanın 2014 başında üretime geçmesi planlanıyor.
Türkiye'nin en büyük kaynak suyu üretimi yapıldığı Bursa'da belediye ilk 3 firma arasında yer alacak. Hüdavendigar Su, Osmanlı'da kullanılan tarihi ismi de yaşatmış olacak.
(İRF-YS)

09.12.2012 12:49:36 TSI

Editör: Wan Haber