Bir düğün salonunda düzenlenen Hüda Par Van 1. Olağan Kongresi, Hüda Par Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz'un da katılımıyla yapıldı. Burada bir konuşma yapan Mehmet Yavuz, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle tüm kongrelerini açmalarının bazı kesimler tarafından yadırgandığını belirtti. Kendilerine zaman zaman ‘neden kongreleri Kur'an-ı Kerim ile açıyorsunuz?’ soruları yöneltildiğini ifade eden Yavuz, tarihleri hakkında fikri olmayan insanların bu tür söylemlerde bulunabildiğini söyledi. Mersin’de Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından TBMM'de okunan Fatiha Suresinin meclis kayıtlarına "x" olarak geçtiğini öne süren Yavuz, “1400 yıllık bir mazi reddediliyor. Tarih önünde kara yüzlü insan olarak hesap vermek zorunda kalacaksınız. Avrupa'nın tarihi, mezhepler tarihidir. O dönemlerde binlerce insanı katlettiler. Bu, tarihte eşine az rastlanır bir vahşetti. Ardından İkinci Dünya Savaşı yaşandı. İngilizler, Fransızlar, Almanlar birbirlerinden 60 milyon insan öldürdü. Sonra 7-8 aklı başında insan bir araya geldi ve toplantılar yaparak Avrupa Birliği'ni oluşturdu. Sınırları kaldırdılar, ekonomik birliğe geçtiler ve aslında İslam ümmetinden rol model çaldılar. Ümmet modelinin kopyasını alarak refaha kavuştular" dedi.


Batılı ülkelerden alınan örneklerle kadınlara yönelik şiddet eylemlerine çözüm üretilmeye çalışıldığını ifade eden Yavuz, çözümün Paris'te ya da Roma'da değil; Gazze'de, Kahire'de, İstanbul'da, Diyarbakır'da ve Van'da olduğunu kaydetti. Yavuz, Özgecan diye bir kızımızın vahşice katledildiğini belirterek "Şimdi çok tuhaf, bu sorunu üretenler gözyaşı döküyor. Sorunu üretenlerin Özgecan'a ağlamaya ve saygı duruşunda bulunmaya hakları yok” diye konuştu.


Sorunun fiili olarak çözümünden yana olduklarına işaret eden Yavuz, kalesi ve sığınağı; hicabı, tesettürü, çarşafı, mantosu olan kadınların, kendilerini kötü bakışlardan muhafaza etmeleriyle sorunun çözülebileceğini söyledi.


Yapılan konuşmanın ardından mevcut başkan Rasim Sayğın’ın tek liste olarak aday olduğu seçime geçildi.

Editör: Wan Haber