Türkiye genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), Van’ın Erciş ilçesinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamlamasının ardından Vanyolu Caddesi üzerindeki hizmet binasını açtı. Parti binasının açılışına Genel Başkan Yardımcısı Oğuz’un yanı sıra, Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, başkan yardımcılarından Fevzi Doğan, İl Muhasibi Muzaffer Balıkçı, Yönetim Kurulu üyesi Taner Takar, Muradiye İlçe Başkanı Zafer Yavuzer, Erciş İlçe Başkanı Musa Demir ile çok sayıda partili katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını Erciş İlçe Başkanı Musa Demir yaptı. Van İl Başkanı Rasim Sayğın da partinin amaç ve ilkeleri hakkında davetlilere bilgi verdi. Av. Sayğın, ayrıca, Hür Dava Partisi’nin öncülük ettiği İslami Partiler Birliği Projesi’nden söz ederek, “Bugün İslami hükümetler bir araya gelemiyorsa, İslami partiler bir araya gelebilir. Bu başlangıç için önemli bir ilkedir” dedi.


""

Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehdi Oğuz ise, parti olarak hızlı bir şekilde Türkiye genelinde teşkilatlanmalarının devam ettiğini söyledi. Bu coğrafyanın ezilmiş halkları olarak bugünlere kolay gelmediklerini anlatan Oğuz, şöyle konuştu: “90 yıl önce Anadolu batılı güçler tarafından işgal edilince bu memleketin bütün evlatları; Kürtler, Türkler, Lazlar, Araplar, Çerkezler olmak üzere bir araya geldik ve düşmana karşı durduk. Buradaki temel hedef İslam diyarlarına necis eller değmesin. Ezanlar susmasın. Kur’an susmasın. Camilerimiz kapanmasın ve alimlerimize el uzatılmasın diye bu mücadele verildi. Gerçekten de ihlas’la verilen bu mücadele başarı ile sonuçlandı. Gelin görün ki bu mücadele veren Müslüman halka reva görülen işkence ve eziyetleri insan hatırladıkça yüreği burkuluyor.”


Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Oğuz, şunları söyledi: “Sistem bu halkın inançlarıyla ve değerleriyle barışmadığı sürece bu memlekette kalıcı bir barış ve huzurdan söz etmek imkansız olacaktır. Bugün barış sürecinden bahsedenler, bu Müslüman halkı dikkate almak zorundadır. Kürt halkı dininden ve dilinden vazgeçmez. Kürt halkı Müslümandır.”


Konuşmaların ardından parti binası salavatlar eşliğinde hizmete açıldı.

Editör: Wan Haber