Qualcomm'un 64 bit işlemci yol haritasında daha önce açıkladığımız orta seviye yeni işlemcisi Snapdragon 615'i kullanacak olan HTC Desire 820 ile ilgili, yeni detaylar firma tarafından açıklandı.

4 Eylül'de büyük ihtimalle IFA 2014 içerisinde tanıtılacak olan HTC Desire 820, detaylarıyla beğeni toplayacak bir akıllı telefon gibi gözüküyor.

HTC'nin Çin'in sosyal medya ağı Weibo sayfasında yaptığı duyuruda paylaşılan görsel, Desire 820'nin öne çıkan özelliklerini ortaya koydu.

GERÇEK 8 ÇEKİRDEKLİ 64 BİT İŞLEMCİ 

Qualcomm'un mevcut ARM Cortex A7 mimarisinin 64 bit özelliği ile tekrardan harmanlanmış versiyonu olan ARM Cortex A53 mimarisini kullanan gerçek 8 çekirdekli Snapdragon 615 işlemcisi, yeni nesil Adreno 405  grafik işlemcisiyle piyasaya çıkacak olan ürün, Full HD ekrana sahip olacak.

Gerçek 8 çekirdekli, 64 bit desteğine sahip ilk Full HD Android telefon olarak piyasaya sürülebilecek olan HTC Desire 820, tasarım olarak özellikle arka hatlarıyla iPhone 5 - 5S'i de hafif bir şekilde andırıyor gibi gözüküyor.

HTC'NİN İLKLERİ

HTC'nin Weibo sayfasının paylaştığı bir diğer görselde ise firmanın ilkleri paylaşılıyor. Burada da ilk 8 çekirdekli 64 bit işlemci ibaresinin 2014 yılıyla paylaşıldığını görüyoruz

HTC, Desire 820'nin bir altına yine 64 bit desteği olan Snapdragon 410 işlemcisinin kullanıldığı yeni bir Desire modeli daha yerleştirecek. Bu modelin de IFA kapsamında tanıtılabileceği gündemde. 

Yılda bir tane üst seviye telefon çıkartan HTC, orta üst segmentte yeni silahlarıyla pazardaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor.

Editör: Wan Haber