HTC One M7 modeli Mobil Dünya Kongresinde yılın en iyi akıllı telefonu seçilmişti. Bu ödül HTC şirketine ve çalışanlarına moral ve motivasyon kaynağı olmuştu.

HTC One M8 modelini kısa bir süre önce tanıtan HTC, cihazı henüz Türkiye piyasasında satışa sunamadı. HTC One M8 modelinin üretiminde bir sıkıntı olduğu ve bu yüzden ürünün satış tarihinde gecikme olacağı söylentilerinin gerçek olduğu anlaşıldı. 

HTC One M8 daha satışa bile başlamadan, HTC One M8 Prime modelinin çıkarılacağı duyuruldu. Bu işi genelde Sony yapıyordu. Güzel bir akıllı telefon çıkarıp 6 ay sonra bir üst modelinin duyuruyordu. Gerçi teknolojinin bu kadar hızlı geliştiği bir dönemde yıl içinde 2 üst segment akıllı telefon üretilmesi normal. Fakat insanlar 2000TL seviyesinde bir bedel ödeyip 6 ay sonra aynı paraya bir üst model telefonun çıkmasını hoş karşılamazlar.

Sony sırf bu yüzden Samsung ve Apple'ın satış rakamlarına ulaşamıyordu. Lakin görünüşe göre bu stratejiye artık Samsung ve HTC de katılmış durumda. Her iki firmada LG G3 modeline rakip üst segment bir cihazı piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

HTC ONE M8  Prime

Cihazın 5.5 inçlik  bir ekrana ve 2560x1440 piksel çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. Ayrıca Snapdragon 805 yongaseti, suya dayanıklılık ve 3GB RAM de ekstralar arasında.

Neden HTC ONE M8 Prime?

LG G3 2K çözünürlüğe sahip bir ekran ile geliyor. Bu rakiplerine karşı bir hayli üstünlük sağlayacak demek oluyor. LG bu kadar kaliteli bir cihazı piyasaya sunabilecek güçte de diğerleri değil mi? İnsanların bu sorunun cevabını bekliyor. Sonuç itibariyle bir çok insan bu sene FullHD üstünde bir ekran kalitesi bekliyordu, lakin firmalar bize bu teknolojiyi sunmak yerine birkaç özellik arttırıp bir cihaz sundular. Tabi LG sağolsun diğer firmalara çıtayı yükselttirmek zorunda bıraktı.

Editör: Wan Haber