Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin adlarını kullanarak iş takibi yaptığı ve insanları dolandırdığı ortaya çıkan zanlı Konya'da tutuklandı. Şahsın, 2006 yılında da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ile Karayolları Genel Müdürünün adını kullanarak tayin, atama gibi işlemler yaptırmaya çalışmaktan yakalandığı belirlendi.
HSYK üyeleri ile başkan vekilinin adını kullanarak Konya'da savcıları ve hakimleri arayıp etkilemeye çalıştığı ortaya çıkan şüpheli Menderes K. polis tarafından yakalanmıştı. Yakalanan şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından HSYK Başkanvekili, üyeleri ve daire başkanı gibi kendisini tanıtarak unvan gasbını gerçekleştirdiği için çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Bazı kişilerin davaları hakkında kolaylık sağlayacağı sözüyle para aldığı ve telefonda kendisini HSYK'da yetkili biri gibi gösterip soruşturma, kovuşturma ile davalara ilişkin bilgi almaya çalıştığı ve yardım talep ettiğinin belirlendiği öğrenildi.

AK PARTİ'Lİ ÇELİK'İN ADINI DA KULLANMIŞ
Şüpheli Menderes K'nin, 2006 yılında da kendisini o dönem Milli Eğitim Bakanı olan şu anki AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in ve Karayolları Genel Müdürü'nün adını kullandığı öğrenildi. 2006 yılında unvan gasbı yaparak kullandığı isimler aracılığıyla para karşılığı öğretmenlerin, memurların tayinlerini yaptırmaya çalıştığı belirlenmiş ve şüpheli Menderes K. polis tarafından yakalanmıştı. Adliyeye sevk edilen ve mahkeme tarafından o dönem tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest kalan Menderes K, kamu görevlilerinin isimlerini kullandığı gerekçesiyle yargılanarak 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici, Türkiye genelinde Cumhuriyet başsavcılıkları ve mahkemelere bir genelge göndererek uyarıda bulunmuştu.
(HİV-FM-ÖZ-Y)

23.01.2013 10:27:25 TSI

Editör: Wan Haber