İlhan SİYAHTAŞ

Bireysel bankacılıkta iddialı olan HSBC Van Şubesi’nin kapısına kilit vurarak bankacılık hizmetlerine son verdi. Cumhuriyet Caddesi Ada Palas Oteli altında bulunan bankada çalışan 10 aşkın personel kapanma nedeniyle işsiz kalırken banka müşterileri Kars şubesine yönlendirildi.  HSBC Van Şubesi bankacılık hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk çerçevesinde Van’da bazı okulların eksiklerini gidererek eğitim öğretime destek sağlıyordu.   HSBC Van Şubesi’nin kapanmasıyla ilgili meslek odalarınca açıklama yapılmaması, tepki gösterilmemesi dikkat çekti.

MÜŞTERİLER KARS ŞUBESİNE YÖNLENDİRİLDİ
HSBC Van Şubesi’nin kapatılması nedeniyle banka tarafından müşterilerine yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Değerli müşterilerimize Bireysel Bankacılık hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunabilmek ve şube ağı verimliliğimizi artırmak amacıyla,  Van Şubemiz, 16 Mart 2015 itibarıyla Kars Şubemizle birleştirilmiştir. Bu değişiklik ile birlikte eski şubenizden almış olduğunuz tüm bireysel bankacılık ürün ve hizmetlerine artık Kars Şubemizden ulaşabileceğinizi bilgilerinize sunarız. Bu kapsamda, Van Şubemizdeki hesaplarınızın kapatılarak Kars Şubemize otomatik olarak aktarılacağını bildirmek isteriz.”

VAN İÇİN KAYIPTIR
HSBC Şubesi’nin kapanmasının iyi olmadığını belirten Vanlılar, hangi gerekçeyle olursa olsun ilimizde bir kurumun, iş yerinin kapısına kilit vurması,  personellerinin işsiz kalması üzücüdür.  HSBC Şubesi’nin kapanmaması için zamanında girişim yapılması gerekirdi diye konuştular. 

Editör: Wan Haber