Kanlı Ay Tutulması ve Paskalya'nın yarın bir arada yaşanması dolayısıyla Hristiyan dünyasında Mehdi heyecanı yaşanıyor. İnanışa göre Paskalya Bayramı'na denk gelen Ay tutulması Mehdi'nin gelişinin habercisi

‘Kanlı Ay Tutulması' için uzmanlar 'bu yüzyılın en sıkıcı Ay tutulması' olacağını söylerken bazı Hristiyanlar da Paskalya Bayramı'na denk gelen bu tutulmanın kıyametin bir alameti olduğunu söyledi. 

Yarın 'Kanlı Ay Tutulması' olayı yaşanacak. Sadece 5 dakika sürmesi beklenen bu tutulma şimdiden panik yarattı. Hristiyanlar özellikle Kral James onaylı İncil'in ikinci bölümünde geçen "Güneş karanlığa gömüldüğünde ve ardında ayın kana bulunması kıyamet gününün habercisi" yazıyor.

Ay tutulması Doğu Asya, Yeni Zelanda, Pasifik, Batı ve Kuzey Amerika ülkeleri ile Avustralya'dan izlenebilecek. Ay'ın Dolunay formunda, biraz kırmızılaşmış şekilde görüleceği bu astronomi olayı, ülkemizde ise görülemeyecek.

Kanlı Ay, 2014-2015 yılları arasında 4 kez gerçekleşecek olan tutulmalardan 3.sü olacak. Dolunay'ın 4 kez ve kırmızı şekilde tutulacağı bu periyodu tanımlamak için, Latince'de ‘Dörtlü' anlamına gelen Tetrad adı kullanılıyor. 4 Nisan'da serinin 3.cü Kanlı Ay tutulması, Tetrad'ın 3. Aşaması olacak. 4. ve son kanlı Ay tutulması ise 28 Eylül'de gerçekleşecek.

Editör: Wan Haber