Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Cinayetin perde arkasını henüz tam derinliği ile öğrenebilmiş değiliz. Bunun, Türkiye'de bir dönem ne kadar kanlı ve karanlık tuzaklar kurulduğunun çarpıcı işaretlerinden birisi olduğunu düşünüyorum" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hrant Dink'in ölümünün 6. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Hrant Dink'in elim bir cinayete kurban gidişinin 6. yıldönümü olduğunu hatırlatan Günay, bundan büyük bir üzüntü ve acı duyduğunu belirterek, "Büyük sıkıntılar içerisinde geçen hayatı ne yazık ki Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi binası önünde hunhar bir cinayetle sona erdi" dedi. Cinayetin perde arkasının henüz tüm derinliği ile öğrenilemediğine dikkati çeken Günay, bunun Türkiye'de bir dönem ne kadar kanlı ve karanlık tuzaklar kurulduğunun çarpıcı işaretlerinden birisi olduğunu düşündüğünü ifade etti. Günay, mesajında şunları kaydetti:
"O bizim ülkemizin, topraklarımızın çok güzel evlatlarından birisiydi. Bu vefat yıldönümünde bu cinayetin bütün açıklığı ile ortaya çıkmasını ve ülkemizde bundan sonra barışı, esenliği, bir arada yaşama bilincini zedeleyecek hiçbir davranışın olmamasını bütün kalbimle diliyorum. Katledilişinin 6. yıldönümünde Hrant Dink'i bir kez daha sevgi ve rahmetle anıyorum."
(EY-CC-Y)

19.01.2013 10:28:35 TSI

Editör: Wan Haber