Hrant Dink cinayeti soruşturmasında ifade veren dönemin Trabzon İstihbarat Şubesi’nde görevli polis müdürlerinden Faruk Sarı, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Dink cinayeti soruşturmasında yaklaşık 7 yıl sonra ilk kez bir şüpheli mahkemeye sevk edilmiş oldu.

 


7 YIL SONRA BİR İLK

 

 


Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik yürütülen soruşturmada emniyet görevlisi Faruk Sarı, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında yaklaşık 7 yıl sonra ilk kez bir şüpheli mahkemeye sevk edildi.

 


Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlileri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında savcılığın ifade alma işlemleri devam ediyor. Soruşturma kapsamında dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Şüpheli sıfatıyla savcı Gökalp Kökçü’ye ifade veren Sarı, tutuklama istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.


“DİNK’İN YAŞAM HAKKI KORUNMADI”

 


Savcılığın mahkemeye sevk kararında, Sarı’nın Hrant Dink’in öldürülmesini önlemekle yükümlü olduğu belirtildi. Cinayet döneminde Sarı’nın Trabzon İstihbarat Şube’de müdür olduğu belirtilen kararda, Dink’in yaşam hakkının korunmadığı ifade edildi. ‘Kasten adam öldürmenin ihmali davranış ile işlenmesi’ suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Sarı, Sulh Ceza Hakimliği’nde ifade verecek.

 


Sarı’nın mahkemeye sevk kararı ile yaklaşık 7 yıl sonra ilk kez bir şüpheli tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmiş oldu. Soruşturma kapsamında daha önce de eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanları Sabri Uzun ve Ramazan Akyürek, dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay da ifade vermişti.

Editör: Wan Haber