Ermeni asıllı gazeteci ve yazar Hrant Dink'i öldürülüşünün 6. yıldönümünde Balıkesir'in Burhaniye ilçesinin Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen bir basın açıklaması ile anıldı.
Yapılan anma etkinliğinde basın açıklamasını Memet Salih Demircan okudu. Yaklaşık yüz kişilik bir topluluğun katıldığı basın açıklamasında Demircan sözlerine "Hrant'ın açtığı yolda ilerleyen, onun derdini, fikirlerini ve mücadelesini sırtlayan dostlar, Hrant'ın yoldaşları, hepiniz hoş geldiniz" diyerek başladı. Okunan basın açıklamasında başlıca şu görüş ve saptamalara yer verildi. "Hrant Dink'in katledilişinin 6. yılındayız. Tetikçi yargılandı ancak, cinayet hala aydınlatılmadı, arkasındaki güçler hala açığa çıkarılmadı. Hükümet ve mahkemeler cinayetin arkasındaki güçleri açığa çıkarmamak için direnmeye, gerçekleri karartmak için kırk dereden su getirmeye devam ediyor. Bizler Hrant Dink'in katillerini çok iyi tanıyoruz. Hrant Dink cinayeti aydınlatılıncaya kadar "Bu Dava Burada Bitmez" demeye devam edeceğiz. Hrant Dink, sadece ailesi, dostları ve Ermeniler için değil, insanlık için, barış ve kardeşlik için, özgürlük ve demokrasi için, tüm halklarımız için büyük bir kayıptır" dendi.
Yapılan basın açıklaması "Şimdi Hrant kadar cesur olma zamanıdır. Şimdi canımız pahasına olsa da halkların kardeşliğini haykırma zamanıdır. Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz, yaşasın halkların kardeşliği" sözleri ile bitti. Bu arada katılımcılarda kimi zaman "Faşizme inat kardeşimsin Hrant" ve "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları ile basın açıklamasına destek verdiler
(FT-SŞ)

21.01.2013 10:48:24 TSI

Editör: Wan Haber