HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

BİTLİS

“7 Haziran günü saat 19.00'da TC ordusu Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nanivan alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyonda Gerilla güçlerimiz 8 Haziran günü saat 07.45'te düşmanın gizli bir birliğine yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Bu operasyon halen devam etmektedir.

ŞIRNAK

7 Haziran günü saat 16.00 - 17.00 arasında Gerilla güçlerimiz Şırnak ile Beytüşşebap arasında yol kesme eylemi gerçekleştirmiştir. Burada kimlik kontrolleri yapan güçlerimiz halkı süreç hakkında bilgilendirmiştir. Ayrıca burada Beytüşşebap kaymakamlığına bağlı bir araç da durdurulmuştur. Bu araçta bulunan 2 kişi uyarıldıktan sonra bırakılırken; araçta bulunan 1 tabanca ve 1 şarjörü, 1 fotoğraf makinesi ve resmi belgelere el konulmuştur. Bu araç ve resmi belgeler yakılarak imha edilmiştir. Eylem sonrası Çemanê karakolu Melisê köyü çevresini havanlarla bombalamıştır.

7 Haziran günü saat 10.30'da Gerilla güçlerimiz Şırnak'ın Uludere ilçesi sınır hattında bulunan Şehit Kendal alanı çevresinde bulunan bir tankın yanında toplanan askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiş ve 1 asker yaralanmıştır.

HAKKARİ

4 Haziran günü TC ordusu Hakkari'nin Şemzinan alanına bağlı Meleyan köyü çevresinde operasyon başlatmıştı. Bu operasyona Katuna, Durê, Kampadayê ve Soranser köyleri korucularının da katıldığı bilgisini paylaşmıştık. Operasyonda korucular Meleyan köyünü çembere alarak köyde bulunan bazı sivil araçları ateşe vermişlerdir. Ayrıca alanda gizli birlikler konumlanmaktadır.

7 Haziran günü saat 07.30'da Şemzinan alanına bağlı Gerdiya mıntıkasında bulunan Çemê Kurkê'de askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştiren güçlerimiz 1 askeri öldürmüştür.

7 Haziran günü saat 08.00'de Şemzinan alanında bulunan Ewliya köyü korucuları Kurê Mızgeftê alana doğru hareketlilik içerisindeyken Gerilla güçlerimiz uyarı amaçlı ateş açmıştır.

7 Haziran günü saat 13.30'da Gerilla güçlerimiz Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınır hattında bulunan Çeperê Şêxa mıntıkasında bulunan askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiş. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

KANDİL

6. 8 Haziran günü(saat) 00.00 - 01.30 arasında TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Kandil bölgesine bağlı Bêpala köyünden Zorava köyüne giden yolu, Bereşi köyünün etrafını ve Tepe Roj mıntıkasını bombalamıştır.”

Kaynak: http://www.durus24.net/

Editör: Wan Haber