Adalet ve Kalkınma Partisi  Van'ın Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun 9 Ekim akşamı evi basılarak öldürülmesini, Halk Savunma Güçleri (HPG) üstlendi.

Fırat Haber Ajansının haberine göre HPG’nin bugünkü açıklamasında, Muştu’nun “AKP'nin Van’ın Özalp ilçe yönetiminde yer aldığı ve kayyum atananların yardımcılığını üstlendiği” belirtildi.

AKP Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu’nun ailesiyle birlikte yaşadığı Aşağı Mollahasan Mahallesi'ndeki evi, 9 Ekim’de akşam saatlerinde 7-8 kişilik bir grup tarafından basıldı.

AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın açıklamasına göre, evin kapısını kırarak içeri giren grup, uzun namlulu silahlarla ateş açarak Muştu’yu vurdu.

 Aydın Muştu olay yerinde hayatını kaybederken, saldırganlar Muştu’nun kardeşine ait aracı gasp ederek olay yerinden kaçtı.

Jandarmaya haber verilmesi üzerine bölgede operasyon başlatıldı.

Valilikten açıklama

Olayın ardından Van Valiliği tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “minibüs şoförü olan Muştu'nun akşam saat 21:00 sıralarında evine gelen bir grup tarafından önce minibüsü gasp edilmek istendiği, direnmesi üzerine silahla vurularak öldürüldüğü” ifade edildi.

AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda da şu açıklamayı yaptı:

“Kurban Bayramı'nın birinci gününde de il başkanlığımıza yönelik bombalı bir saldırı düzenlenmişti. Bugün de teşkilattan sorumlu ilçe başkan yardımcımız Aydın Muştu'ya saldırı düzenlendi. Bize gelen bilgilere göre teşkilattan sorumlu ilçe başkan yardımcımız, dava arkadaşımız Aydın Muştu, Özalp'in Aşağı Mollahasan Mahallesi'ndeki kendi evinde iken terör örgütü mensupları evine baskın yapıyor. Kapısı kırılıyor, silahla şehit ediliyor.

“Bunlar masum insanlar. Bu insanlar sadece burada ekmeklerinin peşinde. Kendisi de minibüsçülük yapan bir kardeşimiz. Ama PKK'nın yanında yer almayan, devletimizin yanında yer alan bir kardeşimizdi. Ben yeniden çocuklarına ve yakınlarına sabır diliyorum, kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.”

Kaynak: 24 Duruş

Editör: Wan Haber