Diyarbakır’daki Çınar Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıyı PKK’nın silahlı kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) üstlendi.

Fırat Haber Ajansı’nın (ANF) haberine göre, HPG Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, eylemin emniyet güçlerini hedeflendiği, ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivil insanların yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntü duyulduğu belirtildi, yaşamını yitiren sivillerin ailelerine de başsağlığı dilendi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

‘Siviller hedefimiz değildi üzgünüz’
“Açık ki hareketimizin genel çizgisi ve siyasal amaçları gereğince hiçbir zaman hiçbir sivil bizim hedefimiz olamaz. Bu eylemde de hedef güvenlik kuvvetleridir. Herhangi bir biçimde sivillerin zarar görmemesine özen gösterilmiştir. Ancak buna rağmen bu eylem nedeniyle sivil insanlarımızın yaşamını yitirmiş olmasından dolayı üzüntümüzü vurgulamak istiyor, yaşamını yitiren sivil insanlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz.”

'Van için Çınar'ı vurduk'
Saldırının Van’da öldürülen 12 örgüt üyesinin intikamını almak için yapıldığı belirtilen açıklamada, eylemde 30’un üstünde polisin öldürüldüğü ancak bunun saklandığı iddia edildi.

Saldırının ardından bir açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş olayda yaşanan sivil kayıplar nedeniyle sorumluların özür dilemesini istemişti.

14 Ocak’ta Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıda bir polis, üçü çocuk beş sivil hayatını kaybetmişti.

Editör: Wan Haber