Avrupa'nın önde gelen beyaz eşya firması Indesit Company'nin, Mersin'deki ilk Hotpoint konsept mağazasının açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptı. Mezitli ilçesinde 'Ada Ticaret' adıyla faaliyet gösterecek mağazanın açılışına, Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü Turgay Dağ da katıldı.
Avrupa'nın ikinci büyük beyaz eşya firması Indesit Company, 2012 yılını bitirirken Türkiye'deki yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Indesit Company'nin, Mersin'in Mezitli ilçesinde ilk "Hotpoint" konsept mağazası "Ada Ticaret" adıyla bugün açıldı. Nasuh Laledemir'e ait mağazanın açılışına, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü Turgay Dağ ve Indesit Company Güney ve Doğu Anadolu Bölge Satış Müdürü Mehmet Ergin katıldı.
Sadece Hotpoint marka solo ve ankastre ürünlerin satışının yapılacağı konsept mağazanın açılışında konuşan Bakan Çağlayan, Ada Ticaret sahibi Hotpoint bayii Nasuh Laledemir'in Mersin'e önemli katkılar sunduğunu, bu yüzden yanında olmak istediklerini söyledi. Mağazanın hayırlı uğurlu olmasını dileyen Çağlayan, bu mağazanın hem Mersin'in her geçen gün gelişmesinin hem de Türkiye ekonomisinin gelişmesinin göstergesi olduğunu kaydetti. Başbakan Recep Tayyip Endoğan'ın, Türkiye ekonomisinin AK Parti hükümeti döneminde hangi noktaya geldiğini, Türkiye'de beyaz eşyayı, inşaat sektörünü ve otomobili örnek vererek anlattığını aktaran Çağlayan, "En doğru anlatım bu. 10 yıl önce kişi başına 3 bin 500 dolar milli geliri olan dünyanın 26. büyük ekonomisiydik. Allah'ımıza şükürler olsun, bugün sadece dünyanın satın alma gücü paritesine göre 16. ülke olmanın dışında, kişi başına milli gelirin 10 bin 500 doları geçtiği, dünyada ihracatını en hızlı arttıran 3. ülkeyiz. Türkiye, birçok konuda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri oldu. Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi, Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve kişilerimizin belli ürünlerden almış olduğu payın artışına paralel olarak inşallah bu tür mağazalar daha fazla gelişecek ve artacaktır. Bu anlamda tekrar hayırlı ve bereketli bol kazançlar diliyorum" dedi.
Bakan Çağlayan daha sonra Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü Turgay Dağ ve mağaza sahibi Nasuh Laledemir ile birlikte kurdele keserek mağazanın açılışını gerçekleştirdi. Çağlayan, mağazayı da gezerek, Hotpoint ürünleri inceledi.

"BU SENE YÜZDE 30 BÜYÜDÜK"
Indesit Company Türkiye Ülke Müdürü Dağ ise, İHA'ya yaptığı açıklamada, geçen sene bu zamanlarda bininci satış mağazalarını yine Mersin'de açtıklarını belirtti. Bu seneki 170. konsept mağazayı da bugün açtıkları bilgisini veren Dağ, "Mersin bize uğur getirdi. Oldukça iyi büyüyoruz. Şu anda 2016 senesine kadar bu tipte konsept mağaza olarak bin tane mağaza açacağız. Mersin'den birçok talep geliyor. Tahmin ediyorum burada 4-5 mağaza daha açacağız" diye konuştu.
Avrupa'nın ikinci büyük beyaz eşya firması olan Indesit Company'nin Türkiye'de 17. senesini geride bıraktığını kaydeden Dağ, bugün Türkiye'de yüzde 9 pazar payı ile beyaz eşya sektörünün önemli oyuncularından biri olduklarının altını çizdi. Bu senenin kendileri açısından çok iyi geçtiğini vurgulayan Dağ, geçen seneye göre yaklaşık 30 büyüdüklerini, hedeflerinin, önümüzdeki dönemde Türkiye'de iki katı büyümek olduğunu dile getirdi. Manisa Organize Sanayi bölgesinde kurulu soğutucu fabrikasının senede 1.5 milyon üretim kapasitesine sahip olduğu bilgisini veren Dağ, şöyle devam etti:
"Manisa bu sene yine rekor kırdı. Fabrikamızda bu sene yaklaşık 1 milyon 400 bin üretime dayandık. Geçen sene 1 milyon 385 binlerde kalmıştık. Tahmin ediyorum önümüzdeki sene yine bir artış olacak bu konuda. Manisa'da ayrıca bir Ar-Ge merkezimiz var. Bugün Mersin Üniversitesi ile bir anlaşma yaptık. Oradaki Ar-Ge merkezimiz için Mersin Üniversitesi öğretim görevlileri bize bir proje yapıyorlar. O da bizim için önemli."
Yaklaşık 1 milyon 400 bin üretimin yüzde 75'ini 20'den fazla ülkeye ihraç ettiklerini de belirten Dağ, "Geçen seneki 125 milyon doları aşan ihracat tutarıyla Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen ödül töreninde elektrik-elektronik kategorisinde fabrikamız birinci seçildi. 2013 hedefimiz yaklaşık yüzde 10 daha fazla büyümek" ifadelerini kullandı.
Bu sene lansmanını yaptıkları buzdolabı hakkında da bilgi veren Dağ, "Manisa'daki Ar-Ge merkezimizde tamamen Türk mühendisleri çalışıyor ve burada üretilen ürünler tüm dünyaya dağıtılıyor. Bu sene yine fabrikamızda ilk defa üretilen bir buzdolabı geliştirildi. Bu dolapta yiyecekleri ilk günkü tazeliğinde 9 gün tutabiliyorsunuz. Bu sene lansmanı Haziran ayında yaptık. Şu anda üretim çok hızlı şekilde devam ediyor. Ürün çok iyi tuttu. Bu tür yenilikler Ar-Ge merkezimizde devam ediyor" dedi.
Indesit Company'nin güçlü satış kanalları ve gelişmiş bayi ağı sayesinde iç pazardaki payını gün geçtikçe daha da arttırdığına işaret eden Dağ, 2016 sonuna kadar sadece pazarlama çalışmaları için 65 milyon avro yatırım yapacaklarını ve Türkiye'de büyümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
(KYM-OK-Y)

07.12.2012 19:37:49 TSI

Editör: Wan Haber