Günümüzde sosyal medyanın ve internetin gücünü kullanmadan herhangi bir iş yapmamız nerede ise imkansız hale geldi. Ticaret ile ilgili, eğitim ile ilgili ya da başka benzer olmayan her işte internetin gücüne ihtiyacımız var. Peki neden? Çünkü kalabalık ve büyük kitlelere ulaşmak için ve onların dikkatini kolayca çekebilmek için internet önemlidir. Günümüz insanı pek çok gündelik işini artık yerinden kalkmadan bir tık ile hallettiği için önemlidir. Alışverişten fatura ödemeye, bir yere kaydını yaptırmaktan konser bileti satın almaya kadar her şeyi internette tek hareket ile hallediyoruz. Tüm bunların yerine sadece kişisel olarak kullanmak için de hosting domain satın almak isteyebiliriz. Herhangi bir iş ya da tanıtım ile ilgili çalışmalarınız varsa bunu da bir domain alarak ilk sağlamış olursunuz.

Domain Nedir, Ne Anlama Gelir

Aslına bakarsanız domain kelimesinin dilimiz karşılığına alan ya da alan adı diyebiliriz. Ancak teknik olarak daha doğru bir çağrışım yapması sebebi ile daha çok domain olarak geçer. Değişik uzantıları ile satın alabileceğiniz bu alan adı adresini isterseniz ticari işleriniz için, isterseniz de kişisel blog vb işleriniz için satın alabilirsiniz. Daha önceden sizin düşündüğünüz bir alan adının kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmek için ise hosting
domain sorgulama yapabilirsiniz. Bu konuda gerekli araştırmaları yapabileceğiniz sistemler mevcut. Ayrıca eğer istediğiniz adres daha önceden satın alınmış ise, size istediğinize yakın tercihlerin sunumunu veren sistemleri de kullanabilirsiniz.

Domain Nasıl Elde Edilir

Herhangi bir kullanıcının
hosting domain sorgulama neticesinde elde ettiği ya da aklından geçen ismi alması için belli teknik işlemler uygulanır. Dünyada kullanılan adreslerin hepsini Amerika'da bulunan ve adı Icann olan kurumun akreditasyon verdiği firmalar tarafından onaylanır. Ancak ülkemizde kullanılması açısından geçerli olan "tr" uzantısını ise Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından tescil edilip onaylanır. Burada elbette en önemli olan nokta, aklınızdaki domain satın alıp alamayacağınız. Çünkü birileri sizden önce düşünmüş ise fırsatı kaçırmış olabilirsiniz. Bundan dolayı da hosting domain sorgulama yapabilmeniz için size yardımcı olacak ve arama yapan sistemler bulunmaktadır.

Editör: Wan Haber