Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Hoşköy Ortaokulu, İngiltere, Polonya, İtalya ve Almanya'daki okullarla ortak olarak hazırladıkları "Building Friendship Through Sports" (Spor Aracılığı ile Arkadaşlık Kurma) başlıklı Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklığı Projesi Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayatboyu Öğrenme Programı tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.
2 yıl sürecek olan proje kapsamında Hoşköy Ortaokulu'nda ve yerelde uygulanacak olan etkinliklere ek olarak ortak ülkelere toplam 24 öğretmen hareketliliği gerçekleştirilecek.
Projenin teması sağlıklı yaşam ve spor olarak belirlendi.
Projenin öncelikli hedefinin, öğrenci ve öğretmenlerin yabancı dil becerisini geliştirmek, dil öğrenmelerini teşvik etmek ve anadillerini daha etkili kullanmaları konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamak olduğu kaydedildi. Proje, kültürlerarası diyalogun gelişmesini, böylece farklı kültürlere karşı olan önyargıların ortadan kaldırılmasını ve karşılıklı hoşgörü ortamının oluşturulmasını hedeflendiği, bu amaçlara yönelik olarak proje kapsamında hem yerelde hem de ortak ülkelere gerçekleştirilecek hareketlilikler sırasında uygulanacak etkinliklerin planlandığı öğrenildi.

(YÖ)

12.01.2013 11:34:33 TSI

Editör: Wan Haber