Konya'nın Seydişehir ilçesine bağlı Taraşçı beldesinde meydana gelen hortum bir evin çatısını uçurdu.
Saat 09.00 sıralarında kasabanın yakınındaki barajdan oluşan hortum su ve taşlarla beraber bir evin ve besi damının çatışını uçurdu. Bir minare boyu yüksekliğe ulaşan ve büyük bir gürültüyle ilerleyen hortumun taşıdığı taşlar bazı evlerin çatılarına düştü. Vatandaşların olay anında evlerinde olması can kaybını önledi. Taraşçı kasabasında Mevlüt Süngülü'ye ait ahır ve evin bir kısmında hasar meydana getiren hortum sonrasında ahırdaki büyükbaş hayvanlar komşuların ahırlarına taşındı.
Kasabada besicilikle geçimini sağlayan 4 çocuk sahibi Mevlüt Süngülü, "İneklerimi krediyle almıştım. Epey hasar var. Ama o onda hepimiz evdeydik, dışarıda olsaydık can kaybı da olabilirdi. Buna şükrediyoruz" dedi.
Taraçcı Belediye Başkanı Yasin Şahin de, "Hortum barajdan oluşmuş. Arkadaşların bize anlattığına göre su ve taşlarla beraber bir minare boyu yükseklikteki hortum büyük bir sesle barajdan doğru gelerek Mevlüt Süngülü'nün evine hasar vermiş. Hortumun taşıdığı taşlar da etrafa yayılmış. Can kaybı olmadığı için seviniyoruz ama arkadaşın maddi surumu iyi değildi, zar zor evini geçindiriyordu. Belediye olarak gerekeni yapacağız. Devlete de kredi borcu varmış, umarım devlet de bu arkadaşa şefkat elini uzatır" dedi.
(BS-FM-ÖZ-Y)

08.02.2013 14:19:53 TSI

Editör: Wan Haber