Dünyanın önemli ticaret merkezlerinden Hong Kong, Kayseri'de tanıtıldı.
Kayseri Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleşen tanıtım toplantısına, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Bekir Adıyaman, Hong Kong Ticaret Geliştirme İstanbul Temsilcisi Perran Ersu ve şirket temsilcileri katıldı.
Adıyaman, toplantıda yaptığı konuşmada, Hong Kong'un, ticari, ekonomik ve siyasi atılımlarla dünyada sözü edilen pazarların başında geldiğini belirterek, ihracatın ve istihdamın gelişmesinde, sivil toplum kuruluşlarının da yapmış olduğu hizmetlerle pazarda büyük önem arz ettiğini ifade etti. Adıyaman, "Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında, ilimizin sanayide, ticarette ve ekonominin tüm dallarında, özellikle de ev tekstili ihracatında büyük bir yeri vardır. Bu haklı gururu, Kayseri Ticaret Odası olarak da her zaman desteklediğimizi ve bu konuda da ilgililere ve tüm firmalarımıza katkıyı sağladığımızı, bir kere daha burada vurgulamak istiyorum. Hong Kong, büyük bir ticarete sahip olan, özellikle de, teknolojik gelişmeler açısından süratle kendinden bahsettiren bir pazar, ama şu anda, ilimizde bununla ilgili fazla bir aktivitesi bulunmuyor. Bu konuyla ilgili olarak da, ilimizde ithalat ve ihracat konusunda gerek odamız firmaları olsun, gerekse ilimizin diğer firmaları olsun sanayi odasına kayıtlı organize de faaliyet gösteren diğer firmalar olsun, onların bilgilendirilmesi açısından bu toplantıyı yapmış bulunuyoruz" diye konuştu.
Hong Kong Ticaret Geliştirme İstanbul Temsilcisi Perran Ersu ise, Hong Kong'un her yıl artan bir Pazar olduğuna vurgu yaparak, "Bütün dünya çok uzun süre Çin'i sadece bir üretim üssü olarak gördü. Çin artık bir üretim üssü değil, önemli bir pazar. Bir kere büyüyen bir orta sınıf var. Çin rakamları çok büyük olduğu için, orta sınıf da büyük oluyor. 230 milyon orta sınıftan söz ediyoruz. Köylü nüfus hızla şehirli nüfusa dönüşüyor. 2030 yılına kadar 1 milyar kişinin şehirli nüfusa dönüşmesi bekleniyor. Son beş yıllık kalkınma planları içerisinde de, yurt içi tüketimi arttırmaya çok önem verdikleri için 2010 yılında yüzde 18, 2011 yılında da yüzde 17 arttı. 2020 yılında 100 milyon Çinlinin yurt dışına turist olarak gideceği saptanmıştır" dedi.
(DDB-ZB-Y)

16.01.2013 11:34:48 TSI

Editör: Wan Haber