Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması Jewex 2013 Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı'nda geleneksel hale geldi. Yüzlerce tasarım arasından finale kalan 12 tasarım yarışma sponsoru Karakaş Atlantis Kuyumculuk tarafından takıya dönüştürüldü. Türkiye ve İzmir'in ünlü mankenleri fuar açılış töreninde mücevherleri ilk kez görücüye çıkaracak.
Bu yıl 5.'si gerçekleştirilecek olan Jewex Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı, bir kez daha mücevher dünyasına yön vermeye hazırlanıyor. Gençiz Fuarcılık'ın İzmir Kuyumcular Odası, İzmir Ticaret Odası başta olmak üzere yurt genelindeki oda ve derneklerin işbirliğinde Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) fuar ana sponsorluğunda, Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması Sponsoru Karakaş Atlantis Kuyumcuk, Konaklama Sponsoru Yıldızhan Otel'in katkıları ile düzenlediği fuar, görkemli bir açılışla 1 Şubat'ta kapılarını açacak. 4 Şubat'ta sona erecek olan organizasyon, yine mücevher dünyasının nabzını tutacak.
Fuar kapsamındaki Homeros 2013 Mücevher Tasarım Yarışması'na ilginin büyük olduğunu belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, bu ilginin sektörün geleceği adına sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı. Gençer, "Jewex Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı kapsamında düzenlen Homeros Mücevher Takı Tasarım Yarışması geleneksel hale geldi. Yerel değerlerimizin Türkiye ve dünya markası ürünler haline getirilmesi adına belirlenen tema dikkat çekti. Bu sene Karakaş Atlantis Kuyumculuğun sponsorluğunda gerçekleşen yarışmaya 500 tasarımcı yaklaşık bin tasarım ile katıldı. Oda, dernek ve sektörün önde gelenlerinin kararıyla oluşturulan ilk jürimiz 12 tasarımı finale taşıdı. Tasarımlar yarışma sponsoru Karakaş Atlantis Kuyumculuğa teslim edildi. Yapılacak üretim ile takıya dönüştürülecek ürünler fuarımızın açılış günü ünlü mankenlerin sunumu ile ilk kez görücüye çıkacak. Sektöre vizyon katmak üzere düzenlediğimiz yarışma, amacı ile mükemmel örtüşen gelişmelerle hedefine ulaşıyor" dedi.
Homeros 2013 Mücevher Tasarım Yarışması'nda finale kalan 12 tasarım Karakaş Atlantis Kuyumculuk tarafından takıya dönüştürülüyor. Açılış töreninde Rönesans Ajans adına Akif Örük'ün koreografisini yapacağı defilede Didem Soydan, Ece Begüm Yücetan, Gülşin Diker, Gizem Bölük başta olmak üzere çok sayıda ünlü manken yarışma takılarını podyumda ilk kez görücüye çıkaracak. Aslı Jackson, Deniz Kaprol, Suhandan Özay, Ertan Kayıtken, Şaziment Göçmen, Kamil Karakaş ve Yılmaz Uça'dan oluşan jüri üyeleri değerlendirmelerini yapacak. Açılış programında "Ege Üçlüsü" ve "Ege Rüyası" temalarından oluşan kategorilerde dereceye giren eserlerin sahipleri ödüllendirilecek.
(EA-ERG-Y)

25.01.2013 13:26:06 TSI

Editör: Wan Haber