Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse, eşi ile birlikte Kilis'e geldi.
Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan-Paul Dirkse ve eşi Daphne Bersma, makam girişinde Vali Süleyman Tapsız ve eşi Ayşe Tapsız tarafından karşılandı. Karşılamada, Dışişleri Bakanlığı temsilcisi Suphi Atan da hazır bulundu.
Büyükelçi Jan-Paul Dirkse, Valilik şeref defterini imzalayarak, Vali Tapsız ile makamında bir süre görüştü. Dirkse burada yaptığı konuşmada, "Şu ana kadar yapmış olduğum görüşmelerde, sizlerin Suriye'den gelen halka kucak açtığınızı ve onları misafir olarak kabul ettiğinizi, ayrıca bu insanlara destek olduğunuzu duydum. Bu gerçekten çok güzel bir yardımlaşma örneği" ifadelerini kullandı.
Vali Süleyman Tapsız da Dirkse'ye, Kilis merkezde ve konteyner kentte geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşları hakkında bilgi vererek, "Kilis Valisi olarak Kilis'le gurur duyuyorum. Çünkü şu anda 25 binin üzerinde Suriyeli bizim ilimizde barınıyor. Bunlardan 13 bini konteyner kentte, 12 bini de şehir merkezinde kalıyor. Kilis'in il merkez nüfusu 84 bin. Bununla birlikte bütün Kilisliler bu insanlara kucak açmış ve her türlü ihtiyacını karşılıyor durumda. Bizim hem devlet olarak hem de millet olarak bakış tarzımız bu. Sınır, konteyner kente 500 metre mesafede, orada Suriye rejimi her gün sivil halkı bombalıyor. Bombardıman neticesinde evleri yıkılan ve hayati tehlike içerisinde bulunan bu insanlar; kadın, çocuk hepsi, binlerce kişi sınıra doğru geliyor, Türkiye'ye geçiş yapmak istiyorlar. Her gün onlarca yaralı Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınıyor. Her yaştan insan var, kolu kopmuş, bacağı kopmuş birçok insan burada tedavi altında" dedi.
Konuşmaların ardından Süleyman Tapsız ile Büyükelçi Jan-Paul Dirkse, birbirlerine karşılıklı hediye takdim etti.
Daha sonra, Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut'u da makamında ziyaret eden Dirkse, buradan geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşlarının kaldığı konteyner kente geçti. Suriyelileri ziyaret eden Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dirkse, kreşte eğitim gören öğrencilerle de bir araya geldi.
(MAD-MAD-SO-Y)

15.12.2012 16:31:03 TSI

Editör: Wan Haber